Beha’s bloot en strikken troef: BV-stylist spot trends op rode loper van de Golden Globes

Zondagavond werden in Los Angeles voor de 76ste keer op rij de Golden Globes uitgereikt. Film- en televisiesterren trokken hun mooiste creatie aan en daaruit vallen enkele trends af te leiden. BV-stylist Jody Van Geert ziet moderne prinsessen en noemt de winnares van de avond.

vwh

Beha als eyecatcher

“Het valt op dat jurken met veel tule, zowaar prinsessenjurken, weer in zijn op de rode loper. Maar anno 2019 zijn ze niet te lief”, zegt Jody Van Geert. “Het transparante speelt dit jaar nog steeds een rol en toonde op dit evenement een beetje beha. Dat maakt de look een tikje stouter. Ook een korset, zoals bij Constance Wu, maakt het pittig en toont een sterk staaltje modetechnisch kunnen. Dat flauwe, oranje lintje had er voor mij echter niet bij gemoeten. Het doet afbreuk aan de elegante creatie.”

© pn

Ladies in red

“Rood blijft een typische kleur op een awarduitreiking”, vindt Jody. En op de Golden Globes pakte de Australische actrice Nicole Kidman het volgens de stylist goed aan. “De wijnrode kleur contrasteert met het rood van de rode loper. De glans maakt het onderscheid nog duidelijker. De jurk van Lili Reinhart kon een stuk beter - de creatie gaat helemaal op in het tapijt."

© pn

Gestrikt

“Een strik staat garant voor instant elegantie. De tijd van abstracte outfits lijkt voorbij: het mag weer op en top vrouwelijk zijn met een beetje drama. Met een gigantische strik bereik je dat effect makkelijk. Als je het accessoire op de juiste manier draagt, kan je er veel voordeel uithalen. Een brede strik over je buik werkt als het ware als korset en houdt alles strak. Een outfit met een lint of strik spreekt ook tot de verbeelding. De jurken lijken te passen in een sprookje en mensen dromen graag weg.”

© pn

Halternek

“Dat op en top vrouwelijke komt ook terug bij actrices Penelope Cruz en Julianne Moore. Zij kozen voor een halternek die hun schouders ontbloot. Elegante variant: de off-shoulder jurk. Een jurk met halternek past perfect samen met lange oorbellen, als de creatie beide schouders ontbloot, past het beter met een statement halsketting.” Een tip van de expert als je zelf voor een halterjurk kiest: kijk naar de structuur van je schouders. Zijn ze breed, ga dan niet voor te smalle bandjes maar voor brede exemplaren. Die zwakken de schouderpartij af.

© pn

De favoriet van de avond: Lady Gaga

“Wat een verschijning. En wij Belgen mogen trots zijn, want het is de Belgische stylist Tom Eerebout die er deze ijsblauwe jurk van Valentino uitpikte voor Lady Gaga. Ze combineerde de creatie met juwelen van Tiffany's en blauwe lokken. Ik vind het knap dat de zangeres erin slaagt om altijd in gepaste stijl op evenementen te verschijnen. De ene keer is ze stoer, de andere keer elegant. Het past altijd en dankzij details blijft ze ook altijd trouw aan haar eigen gekke stijl.”

© Photo News

De gemiste kans van de avond: Elisabeth Moss

”Ze draagt een jurkje van Dior, maar de totale look is een gemiste kans. Actrice Elisabeth Moss is een heel mooie vrouw, maar deze creatie flatteert haar niet. Haar brede schouders en aanwezige knieën worden extra beklemtoond. Op een avond zoals de uitreiking van The Golden Globes, vind ik lange jurken steeds een meerwaarde. Ze zijn een deel van de magie.”

© REUTERS

LEES OOK. Alle jurken op de rode loper van The Golden Globes

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer