Beauty

GETEST. Het favoriete gezichtsmasker van Meghan Markle

Print
GETEST. Het favoriete gezichtsmasker van Meghan Markle

Foto: LLA

Nichola Joss, de visagiste van Meghan Markle, verklapt in een interview met lifestylewebsite Refinery29 het recept van haar favoriete gezichtsmasker. En wat nog beter is: je kan het gewoon zelf maken. Reden genoeg om zelf aan de slag te slaan.

Visagiste Nichola Joss is niet aan haar proefstuk toe: Joss draait al even mee in het wereldje en mag wereldsterren zoals actrice Gwyneth Paltrow en de hertogin van Sussex Meghan Markle tot haar clientèle rekenen. De veelgevraagde visagiste, die ook een rol speelde bij de voorbereiding van het huwelijk tussen Markle en prins Harry, deelt in een interview een van haar favoriete gezichtsmaskers. En je hoeft er waarschijnlijk niet eens de deur voor uit.

“Zelfgemaakte maskertjes zijn nog altijd de beste. Ik promoot ze altijd”, zegt Joss. “Ze zijn gemakkelijk te maken en vaak stukken goedkoper dan de maskertjes in de winkel. Nog belangrijker: bij een zelfgemaakt masker weet je exact wat je op je huid smeert.” Om ons op weg te helpen, deelt Joss alvast een van haar favoriete recepten.

Ingrediënten:

1 eetlepel kokosolie

1 eiwit (de dooier hebben we niet nodig)

1 koffielepel kurkuma

2 eetlepels havermout (rauw)

1 eetlepel honing

GETEST. Het favoriete gezichtsmasker van Meghan Markle
Het masker na bereiding Foto: LLA

De uitvoering is alvast simpel: doe vijf ingrediënten in een kom en meng alles goed. Gebruik eventueel een vork om het mengsel te prakken. Toegegeven? Het goedje, dat een indringende geur heeft, doet me eerder denken aan een Indische kerrieschotel dan aan een traditioneel gezichtsmasker. Ook het opsmeren, ik gebruik een klassieke maskerkwast, verloopt niet helemaal zoals gepland. De stukjes havermout blijven niet echt kleven en vallen al snel op mijn stoffen zetel. Een goede raad: hou een handdoek bij de hand.

Vijftien minuten later stap ik in de douche om het masker van mijn gezicht te wassen. De rest van mijn brij gebruik ik om tijdens het wassen nog eens goed te scrubben. Volgens het recept zou de havermout op die manier dode huidcellen verwijderen. De honing en kurkuma kalmeren de droge (of geïrriteerde) huid en het eiwit op zijn beurt, versterkt de poriën.

Mijn huid voelt meteen erna gevoed aan maar over de staat van mijn douche ben ik minder te spreken: de afvoer is net niet verstopt door de stukjes havermout en kleurt een beetje geel. Ik ga het in de toekomst nog wel een kans geven om ook de werking ervan te testen maar ik zal de nodige voorzorgen nemen: een handdoek...en geen douche meer.

Niet te missen