maandag 7 januari 2019 - Sport
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Borkelmans en doelman Shafi zijn door het dolle heen na hun stuntzege. AFP

ASIAN CUP

Limburger klopt met Jordanië titelverdediger Australië

Stuntwerk van Borkelmans

Vital Borkelmans en Jordanië trapten de Asian Cup af met een stuntzege tegen titelhouder en favoriet Australië: 0-1. Door het doelpuntloze gelijkspel tussen Syrië en Palestina neemt Jordanië zelfs verrassend de leiding in Groep B.

Sven CLAES

Het enige doelpunt in de wedstrijd tussen Jordanië en Australië viel halverwege de eerste helft. De Socceroos verloren Anas Bani Yaseen uit het oog na een hoekschop. De verdediger ramde het leer via de onderkant van de lat voorbij doelman Mathew Ryan. Genkie Danny Vukovic keek de hele wedstrijd toe vanaf de bank. Het elftal van Borkelmans was nog dicht bij een tweede doelpunt, maar Bahaa Abdulrahman raakte snoeihard de dwarsligger. Na de pauze groeide het geloof in een stunt van Jordanië. Australië stuitte op een Aziatische muur en slaagde er niet in de gelijkmaker te scoren.

Krampen

Na een uur kampten vele Jordaniërs al met krampen, maar op adrenaline en vechtlust hielden ze knap stand. Na de stuntzege van zijn Jordanië sprong Borkelmans dan ook een gat in de lucht.

“Dit is een historische zege voor Jordanië”, vertelde de 22-voudig Rode Duivel na afloop aan de Aziatische media. “Ik moet mijn hele team bedanken voor hun inzet. Ze hebben de volledige wedstrijd een schitterende mentaliteit getoond. Ik kijk al uit naar de volgende wedstrijd van donderdag tegen Syrië.”

Dit is een historische zege voor Jordanië. Ik kijk al uit naar de volgende wedstrijd tegen Syrië Vital BORKELMANS Bondscoach Jordanië

Naast Borkelmans zit er met Truienaar Dimitri Lowette, die deel uitmaakt van de medische staf, nog een rasechte Limburger bij de Jordaanse ploeg.

Kanaries

En er komen nog Truienaars in actie op deze Asian Cup. STVV is met verdediger Takehiro Tomiyasu en Wataru Endo de grootste Belgische leverancier. Japan zit in een poule met Oman, Turkmenistan en Oezbekistan. Japan speelt woensdag zijn eerste wedstrijd tegen Turkmenistan. De top twee plaatst zich voor de achtste finales, net als de vier beste derdes.

Meer over Vital Borkelmans

Nieuwe Video's

Nog meer nieuws