Gele hesjes zorgen voor vertraagd verkeer op E314 in Maasmechelen

Gele hesjes hebben zaterdag tussen 11 en 16 uur actie gevoerd op de snelwegparking bij de vroegere douanepost langs de E314 in Boorsem (Maasmechelen). De actie hinderde het verkeer niet, maar leidde wel tot vertraagd verkeer van het Nederlands-Limburgse Stein naar België.

VIDEO. Gele Hesjes voeren actie op parking van Ikea Hasselt: “Haal het geld waar het zit”

De twintig tot dertig gele hesjes zwaaiden met een vlag en hadden post gevat achter de vangrail. Ze veroorzaakten geen hinder voor het verkeer op de E314. De actievoerders boden gratis koffie aan aan bestuurders die de parking opreden. Dat stond op een spandoek te lezen.

Activoerder Marko Kleijn postte zelf op Facebook enkele filmpjes van de actie langs de E314. Hij vertelde dat de federale wegpolitie en de Nederlandse wegpolitie waren komen kijken en toestemming hadden gegeven voor de actie. De Belgische actievoerders kregen ook steun van gelijkgezinden uit Maastricht. Op het hoogtepunt groeide de groep aan tot zo’n veertig protesteerders.

Ook op de parking van Ikea in Hasselt troepten zaterdagnamiddag ongeveer twintig “gele hesjes” samen. Ze kozen Ikea als locatie omdat de Zweedse meubelgigant in de top vijftien staat van de bedrijven die het minste belasting betalen.

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio