© Photo News

Mignolet mag starten in FA Cup en krijgt lof van Klopp: “Hij is een fantastische prof”

Simon Mignolet staat maandag bij Liverpool tussen de palen in de wedstrijd van de derde ronde van de FA Cup tegen Wolverhampton. Dat heeft Jürgen Klopp, coach van The Reds, bevestigd op een persmoment. De Duitse trainer strooide hierbij met lof voor de Belgische doelman.

Mignolet staat dit seizoen bij Liverpool in de schaduw van de Braziliaan Alisson Becker, die afgelopen zomer overkwam van AS Roma. De 30-jarige Limburger kwam deze jaargang nog maar in één officiële wedstrijd in actie, een nederlaag in september in de League Cup tegen Chelsea. Tegen Wolverhampton krijgt de Rode Duivel opnieuw zijn kans.

“Simon zal aan de partij beginnen”, verklaarde Klopp, die nadien de ingesteldheid van zijn tweede keeper loofde. “Ik kan een boek schrijven over al het goede dat ik over hem kan zeggen. Hij houdt net als de andere jongens die niet elke week spelen het niveau op training erg hoog. Ik weet niet of iemand de opwarming van onze wedstrijd tegen Manchester City heeft gezien, maar hij pakte toen uit met zeven à acht ongelooflijke saves. Ik was er eigenlijk niet zo blij mee - ‘geef de spelers toch wat vertrouwen’, dacht ik. Maar hij pakte alle ballen. Dat is Simon, een fantastische prof. Ik ben heel tevreden dat hij nog eens zal spelen, in een moeilijke match. Ik ben er vrij zeker van dat hij zich een paar keer zal kunnen tonen.”

© BELGAIMAGE