Zwitserland verovert nieuwe eindzege tegen Duitsland in Hopman Cup na winst in gemengd dubbelspel

Print
Zwitserland verovert nieuwe eindzege tegen Duitsland in Hopman Cup na winst in gemengd dubbelspel

Foto: EPA-EFE

Zwitserland heeft zaterdag de finale van de 31e Hopman Cup, het officieuze WK voor gemengde landenteams, op zijn naam geschreven.

Zwitserland toonde zich in de eindstrijd in het Australische Perth sterker dan Duitsland met 2-1. Roger Federer (ATP 3) zorgde voor een Zwitserse voorsprong na een overwinning tegen Alexander Zverev (ATP 4) in twee sets: 6-4 en 6-2. Angelique Kerber (WTA 2) stelde nadien gelijk met een zege in twee sets tegen Belinda Bencic (WTA 54): 6-4 en 7-6 (8/6). In het beslissende gemengde dubbelspel versloegen Federer en Bencic na een nagelbijter van 1 uur en 4 minuten Zverev en Kerber: 4-0, 1-4 en 4-3 (5/4).

De finale was een heruitgave van vorig jaar. Ook toen zegevierden de Zwitsers met 2-1, volgens exact hetzelfde patroon. Federer en Kerber wonnen hun enkelmatch, Bencic en Federer vervolgens het beslissende dubbel. Zwitserland won het toernooi daarnaast ook nog 1992 en 2001, met toen een piepjonge Federer naast Martina Hingis. Duitsland staat twee keer op de erelijst, na zeges in 1993 en 1995.