© REUTERS

Diego Maradona mag alweer naar huis nadat hij met maagbloeding werd opgenomen in ziekenhuis

Diego Maradona heeft het ziekenhuis in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires alweer verlaten, nadat de 58-jarige voetballegende er vrijdag was opgenomen. Volgens dochter Dalma Maradona stelt de ex-aanvaller het goed.

wic, blg

Argentijnse media schreven vrijdag dat Maradona in het ziekenhuis verbleef met een maagbloeding, die bij een routinecontrole aan het licht gekomen zou zijn. De Argentijn verliet nadien het ziekenhuis, zonder meer details te geven over zijn gezondheidstoestand. Aan Radio La Red verklaarde ‘Pluisje’ wel dat hij onder de scanner was gegaan en dat het om “niets ergs” gaat. Zijn dochter Dalma liet op Twitter weten dat het “goed” gaat met haar vader.

Gedurende het aflopen jaar kwam Maradona al een paar keer in het nieuws omwille van gezondheidsproblemen. Zo was ‘Pluisje’ aanwezig bij de WK-wedstrijd tussen Argentinië en Nigeria, waarbij hij eerst in slaap viel, vervolgens met opgestoken middenvingers juichte en uiteindelijk ondersteund moest worden bij het verlaten van het stadion. De legendarische nummer tien stelde achteraf de fans gerust door te zeggen dat hij “veel nekpijn had en aan decompensatie leed”. Eind vorig jaar maakte hij dan weer geen al te beste indruk door in een televisie-interview niet verder te komen dan één langgerekte ‘euh’.

LEES OOK. Maradona stelt fans gerust na bizarre avond: “Alles gaat goed met mij”

LEES OOK. Diego Maradona heeft alweer een schitterende uitleg klaar

Maradona staat bekend als één van de beste voetballers aller tijden. Hij was de grote ster op het WK 1986, toen hij Argentinië haast in zijn eentje aan de wereldbeker hielp. In de Italiaanse Serie A verwierf hij heldenstatus bij Napoli, waarmee hij twee keer kampioen werd.

Maradona gold echter ook als enfant terrible en werd meermaals geschorst omwille van druggebruik. In 2004 werd hij “in kritieke toestand” opgenomen in het ziekenhuis nadat hij cocaïne gebruikt had.