Cartoons, zeilen met een burgemeester en een bom op de Koolmijnlaan. Dit zijn de strafste video’s van de week

Onze redactie selecteert voor u de strafste video’s van de voorbije week op hbvl.be. Heeft u een spraakmakende reportage gemist? Dan vindt u de beelden hier terug in het weekoverzicht.

spa

1. Huiscartonist Klier blikt terug op 2018. “Net zoals de lezers, lach ik graag met de politici”

Huiscartonist Klier, beter bekend in Peer als Kurt Valkeneers, ontvangt ons hartelijk in zijn tekenatelier in het Noorden van onze provincie. Op 31 december blikte hij samen met lezer terug op 2018 in twaalf spraakmakende cartoons over de actualiteit in Limburg en ver daarbuiten.

LEES MEER: Huiscartonist Klier blikt terug op 2018. “Net zoals de lezers, lach ik graag met de politici”

2. Hasseltse burgemeester Steven Vandeput is een verwoed zeiler en duiker: “Met mijn zeilboot de wereld rondvaren, dat is mijn droom”

Steven Vandeput heeft een droom verwezenlijkt: burgemeester worden van Hasselt. Met die sjerp om zijn lenden door de gangen wandelen in ’t Scheep. Dat beeld flitste jarenlang door zijn hoofd. Sinds 1 januari is het werkelijkheid geworden. Wat een zalig gevoel moet dat zijn. Toch zal hij in de toekomst nog wakker schieten tijdens zijn slaap. Door een andere droom waarin hij eveneens de hoofdrol vertolkt. “Met mijn zeilboot de hele wereld rondvaren”, staart hij naar het water van de Plas vanuit het raam van VVW Kelchteren in Houthalen. “Versta me niet verkeerd, het is geen doel op zich, hoor. Maar het blijft mijn droom.”

LEES MEER: “Met mijn zeilboot de wereld rondvaren, dat is mijn droom”

3. Koolmijnlaan in Heusden-Zolder op oudejaarsavond opgeschrikt door vuurwerkbom

Heel wat inwoners van de Koolmijnlaan in Heusden-Zolder zijn op oudejaarsnacht opgeschrikt door een knal- of vuurwerkbom. Op een filmpje is te zien hoe de drukke weg even oorlogsgebied lijkt. Van de daders is geen spoor.

LEES MEER: Jongeren laten bom ontploffen op Koolmijnlaan in Heusden-Zolder.

4. Topdanser Wim Vanlessen stopt na 25 jaar bij Ballet Vlaanderen: “Ik heb de citroen volledig uitgeperst”

Tegen de fotograaf grapt hij dat die zijn ouweventenvet maar moet verdoezelen, maar in werkelijkheid lijkt de tijd nauwelijks vat te hebben op de 43-jarige Wim Vanlessen. En toch houdt het op. Op 2 februari draait de Neerpeltenaar zijn laatste pirouettes na 25 jaar Ballet Vlaanderen. “Ik heb de citroen volledig uitgeperst.” LEES MEER: Topdanser Wim Vanlessen stopt na 25 jaar bij Ballet Vlaanderen: “Ik heb de citroen volledig uitgeperst”

5. Veel volk in de rij voor gratis friet van Tjèn in Sint-Truiden: “Echt de allerbeste frietjes”

Het was een regenachtige zondagavond, maar toch stond er een lange rij Truienaars aan te schuiven bij frituur Casino op het Europaplein in Sint-Truiden. De reden? De bekende friturist Tjèn bakt al dertig jaar friet. En om dat te vieren, deelde hij gratis friet uit aan alle Truienaars. LEES MEER: Veel volk in de rij voor gratis friet van Tjèn in Sint-Truiden: “Echt de allerbeste frietjes”