Onderzoek naar mogelijk gezinsdrama in Herk-de-Stad: 65-jarige vrouw dood aangetroffen

Print
Onderzoek naar mogelijk gezinsdrama in Herk-de-Stad: 65-jarige vrouw dood aangetroffen

Foto: fb

Herk-de-Stad -

Politie en parket zijn een onderzoek gestart naar een mogelijk gezinsdrama in de Schoolstraat in Schakkebroek. Een 65-jarige vrouw werd er in verdachte omstandigheden aangetroffen en is overleden. Haar man is door de hulpdiensten naar het ziekenhuis afgevoerd. Het parket van Limburg liet donderdagavond in een mededeling weten dat het voorlopig niet meer communiceert over de feiten.

Dit drama betekende voor Bert Moyaers (sp.a) geen aangename start van zijn legislatuur als burgemeester. Hij ging ter plaatse en zag dat de politie een veiligheidszone had ingesteld zodat alle diensten hun werk konden doen. “Het zijn spijtige omstandigheden die ik niemand toewens. Het betekent een ferme klap voor de familie en nabestaanden”, zei de nieuwe burgemeester van Herk-De-Stad.

Het parket vorderde een onderzoeksrechter. Er werd een forensisch team uit Leuven opgetrommeld om de nodige vaststellingen te doen.

Het parket van Limburg is bijzonder karig met commentaar. “In het belang van het onderzoek kan er voorlopig geen verdere informatie worden verspreid. Mogelijk, maar zonder zekerheid, kan er vrijdag in de loop van de namiddag meer informatie worden gegeven. Er worden voorlopig geen mededelingen meer gedaan”, zei persmagistraat Dorien Vanderheiden van het parket van Limburg.