Brigitta Liket schenkt 700 euro aan De Warmste Week

Print
Brigitta Liket schenkt 700 euro aan De Warmste Week

Foto: Miet Debay

Riemst - Brigitta Liket uit Riemst, de schrijfster van de kleur- en voorleesboeken van Jasper, beloofde om de opbrengst van haar derde boek Jasper en Mathis te schenken aan De Warmste Week.

Haar verhalen zijn geïnspireerd op en verwijzen naar elementen uit het leven van Brigitta’s metekind Arthur, maar haar derde boek vormde hierop een uitzondering.
Brigitta kwam in contact met Peter en Veerle die jammer genoeg afscheid hebben moeten nemen van hun zoontje, Mathis, dat dood geboren werd. Zij maakten een zeer moeilijke periode in hun leven mee, nl. de dood van hun doodgeboren zoontje Mathis proberen een plaats te geven.
De ouders wilden iets terug doen voor Boven De Wolken, een organisatie die foto’s van het sterrenkindje maakt en zo hoopt dat tastbare herinneringen een houvast kunnen zijn in het leven zonder je kind dicht bij je. Ze gingen vlindersnoepzakjes verkopen en zo geld inzamelen voor Boven De Wolken. Deze actie kadert in Music For Life van Studio Brussel. Brigitta wilde ook graag iets betekenen voor dit project. Daarop besloot ze in haar pen te kruipen en haar derde boek te schrijven gebaseerd op het waar gebeurd verhaal van Mathis. Jasper zal in het verhaal een vriendje verliezen, vlinderpoesje Mathis.
Van half november tot de derde week van december heeft Brigitta heel wat boekjes verkocht en de mooie som van € 700 gaat nu naar De Warmste Week, die de opbrengst zal schenken aan Boven De Wolken en Het Berrefonds.
(Meer info: Brigitta: 012/45 40 21; nivelle.jean@telenet.be)

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio