Kerst met een korreltje zand

Print
Kerst met een korreltje zand

Foto: Mieke Henckens

Meeuwen

Meeuwen-Gruitrode - ‘Kerst met een korreltje zand’ beloofde een onvergetelijke belevenis te worden voor het koor Medua. Een spannende uitdaging. Elk weekend van december stonden we paraat om samen met zandkunstenaar Immanuel Boie op tocht te gaan door Vlaanderen.

Onze dirigente Cindy Gebruers, was het muzikale brein achter het hele gebeuren. Vertelster Ria De Jong schreef het verhaal. De mooie muzikale begeleiding werd verzorgd door cellist Aaron Roex, harpiste Yasmine Stappers en dwarsfluitiste Ruth Vandamme. Mathijs Caelen zorgde voor de solozang. Geluid en belichting werden verzorgd door Erwin Dirckx van Grindstone.
Langzaam trokken we richting ons eigen concert, de afsluiter en het hoogtepunt van onze tocht. 23 december was het onze beurt. De kerk van Wijshagen was de perfecte locatie om de voorstelling op het grote scherm te laten schitteren. De voorstelling werd een groot succes. Met bijna 500 toeschouwers was de kerk dan ook helemaal gevuld. De reacties achteraf waren zeer lovend. Het eeuwenoude kerstverhaal, uitgebeeld in zandkunst door Immanuel en teruggebracht naar deze tijd, stal de harten van het publiek. Kerst met een korreltje zand vertelt dat er in het verhaal een prachtige boodschap schuilt die nu, 2.000 jaar later, nog steeds actueel is. Ons Medua koor is fier dat het aan dit hele gebeuren heeft kunnen meewerken. Misschien volgend jaar opnieuw…

Wil je het verhaal nog eens bekijken zie YouTube: Kerst met een Korreltje Zand : reportage.
Ons Medua koor is op zoek naar zangers, vooral mannelijke zangers om de groep te ondersteunen. Heb je interesse? We zingen elke maandagavond van 20 uur tot 22 uur in t’ Heem te Meeuwen.
https://sites.google.com/site/meduakoor/home en fb Pop koor Medua Meeuwen Oudsbergen

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio