Het MAES SQM Running Team komt sterk voor de dag op de Kerstcorrida in Oudsbergen

Print

Foto: Pascal Van Marcke

Meeuwen

Meeuwen-Gruitrode - Op 27 december organiseerde AVT Oudsbergen voor de 27ste keer de Kerstcorrida in de straten van het centrum van Meeuwen. Deze wedstrijd is uitgegroeid tot een topevenement voor Belgische en buitenlandse atleten. Ook dit jaar stonden er veel deelnemers aan de start van deze goed georganiseerde, gezellige stratenloop.

Op de 5 km massaloop maakte nieuwkomer bij het MAES SQM Running Team, Chiel Poffé een sterke indruk. Met een gemiddelde van maar liefst 18.75 km per uur finishte hij als tweede na de Nederlander Teun Duisters. De Waalse topper in super form Eddy Vandeputte, vervolledigde het podium. De enige deelnemende dame van het team, Liesbeth Tessens, eindigde met een mooi gemiddelde als zesde dame en tweede master. Chris Wouters moest een beetje bekomen van de natuur marathon die hij de dag ervoor liep. Hij vergezelde op deze afstand zijn twaalfjarig zoontje Lars naar een heel mooie 57ste plaats van de 338 deelnemers.
Een uurtje later klonk het startschot van de 10 km. Een thuiswedstrijd voor MAES SQM'er Pieter Berben. Samen met zijn trainingsmakker, Stef Simons, kleurde hij de wedstrijd. Pieter liep met het mes tussen de tanden maar moest in de sprint de duimen leggen voor Stef. Net zoals vorig jaar een beetje ontgoocheld met een tweede plaats, maar super tevreden met zijn tijd van 31’34”. Ook mocht hij het podium op als de snelste inwoner van de gemeente Oudsbergen. Een dikke minuut later liep Jelle Clijsters als derde over de finishlijn.
Op de langste afstand ging Chriske Wouters, zoals we van hem gewoon zijn, opnieuw voluit voor een podiumplaats. Bij de masters plus 35 jaar ging de winst naar Jonathan Put. Teamverantwoordelijke Pascal Van Marcke moest passen op een ultieme versnelling van zijn teammaatje Chris en eindigde mooi als derde.

Ook deze editie stond er, ondanks verschillende geblesseerden, veel SQM-blauw op het podium. Op de speedrun stonden drie deelnemers aan het EK veldlopen aan de start. Deze wedstrijd werd gewonnen door Michael Somers, voor Tim Van De Velde. Limburger Dieter Kersten moest de olympische triatleet Jelle Geens voor zich dulden en werd mooi vierde.

Foto's genomen door: Oswald Paret

Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio