DOSSIER AANGEBODEN DOOR

Gerealiseerd door Mediahuis Brand Studio, onderdeel van de commerciële afdeling van Mediahuis.

Aangeboden door Bouwinnovatie 2019

© Bouwinnovatie 2019

Kom jij komend jaar in aanmerking voor deze renovatiepremies?

Ben je volop aan het verbouwen of wordt 2019 hét jaar van de grote verbouwingswerken? Goed nieuws, want we geven je hier alvast de belangrijkste wijzigingen in de wereld van de renovatiepremies mee.

Mediahuis Brand Studio

1. Warmtepompboiler

Er komt een nieuwe premie van 400 euro (met een maximum van 40% van de factuur) voor de plaatsing van een warmtepompboiler. Deze premie geldt voor woningen aangesloten op het net voor 1 januari 2014 – of woningen die hun aanvraag voor een stedenbouwkundige vergunning voor die datum deden.

2. Zonneboiler

De premie voor de plaatsing van een zonneboiler blijft hetzelfde als in 2018: per wooneenheid en met maximaal 40% van de factuur: 550 euro/m², maximaal 2750 euro per wooneenheid. Ook kan je de premies voor een zonneboiler vanaf nu om de 15 jaar aanvragen (tot nu toe slechts eenmalig). De premie voor een warmtepomp (tot nu toe slechts eenmalig) of voor een warmtepompboiler om de 10 jaar (nieuw).

3. Dakisolatie

De dakisolatiepremie zakt in 2019 van 6 naar 4 euro per m2 voor wie werkt met een aannemer en van 3 naar 2 euro per m2 voor wie de werken zelf uitvoert. De R-waarde of ‘isolatiewaarde’ van je investering moet minstens 4,5 m²K/W bedragen.

4. Beglazing

Voor beglazing verstrengt de eis waaraan moet worden voldaan: 1,0 W/m²K in plaats van 1,1 W/m²K). De energieprestatie van het glas moet je duidelijk kunnen aflezen op de afstandshouder tussen de glasbladen.

Zin in meer woon-, bouw- en verbouwinspiratie? Kom een kijkje nemen op Bouwinnovatie 2019 van 18 tot 20 januari en van 25 tot 27 januari in de Ethias Arena in Hasselt.