Warmste maand van KRC Genk is goed voor 35.000 (!) kg voedsel

Print
Warmste maand van KRC Genk is goed voor 35.000 (!) kg voedsel

Foto: JEFFREY GAENS

Genk -

Samen met de KRC Genk-supporters, Beobank en Vincentius lanceerde de Limburgse club dit jaar voor het eerst een grote inzamelactie voor het goede doel: de warmste maand. Bij maar liefst 5 thuiswedstrijden werden de supporters opgeroepen om voedsel mee te brengen naar de Luminus Arena. Dat voedsel ging meteen naar 13 Limburgse Vincentius conferenties. Daar werden al die kilo’s sintsnoep, melk, rijst, pasta en suiker verpakt in voedselpakketten voor gezinnen die het moeilijk hebben.

Ook in alle Limburgse Beobank filialen kon je afgelopen maand je steentje bijdragen. Het voedsel dat daar ingezameld werd brachten de medewerkers van Beobank vanavond zelf mee naar het stadion. En ook KRC Genk zette bij elk inzamelmoment de schouders onder de actie met telkens 322 kg (het stamnummer van de club) steun voor de warmste maand.

Het resultaat van de warmste maand werd vanavond bekendgemaakt net voor de aftrap van de thuiswedstrijd tegen KV Oostende. Enkele medewerkers van Beobank werden samen met Guido Vandebrouck van Vincentius in de bloemetjes gezet door voorzitter Peter Croonen en algemeen directeur Erik Gerits. Het resultaat van de eerste editie van de warmste maand was simpelweg schitterend: de club zamelde samen met haar supporters maar liefst 35.000 kg voedsel!