Warm en gezellig kerstfeest voor Femma Hamont

Print

Foto: Jacqueline Segers

Hamont

Hamont-Achel - Op donderdag 13 december organiseerde Femma Hamont een warm en gezellig kerstfeest in de Posthoorn in Hamont.

Na de verwelkoming en een eerbetoon aan Mariet Beerens-Snelders, overleden gewezen voorzitster van Femma Hamont, luisterden een 90-tal aanwezige leden van Femma Hamont en Achel naar een toepasselijke bezinning en een woord van de proost Johan Lamers. Ook werd er nog even stilgestaan bij de betekenis van de boodschap: een kerstmaal met een goed gevulde maat van eenvoud en veel menselijkheid, enkele grammen verdraagzaamheid om wat er in de wereld gebeurt! Zoek ook wat goede wil en kruid die met wat eerlijkheid, zodat de gezonde bittere smaak niet verloren gaat. En met die boodschap werd het even stil.

Met Kerstmis kunnen de liedjes 'Stille nacht, Heilige nacht' en 'Nu zijt wellekome' natuurlijk niet ontbreken. De liederen werden dan ook door alle aanwezigen stemmig meegezongen. Daarnaast was er een stand met de keramieke realisaties van de actieve creatievelingen van Femma en een projectie van foto’s van de activiteiten van Femma Hamont door de jaren heen. Het Femma-team van Hamont had de mooi gedekte tafels overvol aangekleed met bloemstukjes voor alle aanwezigen.

Daarna konden de aanwezigen aanschuiven voor een heerlijk buffet en een glaasje wijn. De toneelgroep De Dollefijntjes brachten een aantal leuke sketches uit het leven gegrepen. Er werd hartelijk om gelachen en afgelsoten met een uitbundig applaus voor deze professionele groep dames die al jaren leuke toneelstukjes opvoeren. Een welgemeende dank van de leden aan: het Femmateam van Hamont, het personeel van de Posthoorn en de vele helpende handen, voor het klaarzetten van de zaal, het op- en afbreken van de toneel attributen, voor deze geslaagde sfeervolle avond. Iedereen ging tevreden met een goed en vredig gevoel terug naar huis.

(Foto’s met toestemming en verslag: Jacqueline Joosten-Segers)


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio