Ken jij ook een Limburger die woont en werkt in het buitenland?

Laat het ons weten via limburgerenwereldburger@hbvl.be

Neeroeterse juf trekt met jeugdliefde naar Arizona: “Eerst had ik moeite met het openlijk dragen van wapens, nu heb ik er mijn eerste schietsessie op zitten"

Limburger én wereldburger

Neeroeterse juf trekt met jeugdliefde naar Arizona: “Eerst had ik moeite met het openlijk dragen van wapens, nu heb ik er mijn eerste schietsessie op zitten"

“De Grand Canyon ligt naar Amerikaanse maatstaven in onze achtertuin”, zegt Ann. Foto: HBVL

Maaseik -

De liefde van je leven achterna gaan om samen ‘The American Dream’ te realiseren. De Neeroeterse Ann Simons deed het drie jaar geleden samen met haar man Seppe Ramaekers. Het piepjonge koppel trok naar Arizona - het mekka van de vliegindustrie - zodat Seppe kon vliegen. Lerares Ann hoopte nog even dat ze er in een school aan de slag kon. “Maar mijn diploma wordt hier niet erkend. Daarom ben ik ook bij de CAE Oxford Aviation Academy gaan werken”, vertelt Ann. In het Benidorm van de US timmeren ze intussen aan een toekomst. Hun huisje hebben ze al gekocht in Mesa, een voorstad van Phoenix. “We zijn duidelijk aan het veramerikaniseren. Want waar ik in het begin nog moeite had met het openlijk dragen van wapens, heb ik er intussen ook al mijn eerste schietsessie op een ‘shooting farm’ op zitten”, zegt de Neeroeterse.

Phoenix in Arizona is met zijn woestijnen en cactussen niet meteen de droombestemming voor wie naar Amerika verhuist. Maar Seppe Ramaekers uit Neeroeteren had een jongensdroom realiseren. Piloot worden ...

MEEST RECENTE WEEKEND VERHALEN