Sint en Piet op bezoek in Domino Genenbos

Print

Foto: Carine Goossens

Genenbos

Lummen - De voorbije weken besteedden we heel wat aandacht aan Sint en Piet in onze school. Verschillende activiteiten werden uitgewerkt en enkele klassen gingen zelfs op bezoek bij de Spiekpietjes.

Op dinsdag 20 november zijn de 2de en de 3de kleuterklas samen met het 1ste en 2de leerjaar de Spiekpietjes gaan opzoeken. De voorstelling vond plaats in de Abdij van Herkenrode bij uitgeverij Clavis te Hasselt.

Eerst genoten de kinderen van een leuke musical over de Spiekpietjes. Het verhaal vertelde ons over twee Spiekpietjes in opleiding die zich goed konden verstoppen, pakjes sorteren en uitproberen. Maar ze konden vooral ook mooie muziek maken waarbij de kinderen en juffen de gekende sinterklaasliedjes konden meezingen.

Hierna mochten we de expo bezoeken. Er waren levensgrote vertelplaten te zien uit het gelijknamige boek “De Spiekpietjes”. Ook de kamers die we bezochten brachten ons naar de wereld waarin de Spiekpietjes leefden. Zo zagen de kinderen de kleine bedjes met piepkleine pantoffels, een overheerlijke eettafel met allerlei snoep en niet te vergeten het bed van Sinterklaas.

Om het helemaal af te maken nodigden we op woensdag 5 december de Sint uit. Hij kwam samen met Piet met paard en koets naar onze school. De kinderen wachtten hem op en begeleidden hen naar de speelplaats.
De hele voormiddag namen Sint en Piet de tijd voor de kinderen. Ze toonden hun geleerde liedjes en dansjes. Het was een leuke voormiddag waar de kinderen ten volle van genoten hebben.

 


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio