Breien in de bib

Print

Centrum

Genk - Allerhande tentoonstellingen en ook muziek in de bib kenden we reeds. Maar vorige week werd er ook gebreid en gehaakt en kon je zelfs leren hoe je dat doet.

De Genkse bibliotheek biedt tweemaal per maand op zaterdag aan Genkse verenigingen de kans om hun werking interactief voor te stellen in het project Verrekijker. Ditmaal was de brei- en haakvereniging van La Maglia del Cuore (De Trui van het Hart) en van de Steymer aan de beurt. De vereniging organiseerde er een workshop handtasjes breien en haken.
De leden van de breiclub hadden zich strategisch opgesteld. Eén groepje vlak bij Warme William, de blauwe beer die de mascotte is van het warmeweekproject dat kinderen en jongeren wil aanmoedigen om te praten over hun gevoelens. Een ander groepje posteerde zich in de kinderafdeling.
Tal van bezoekers, vooral jongeren, hadden belangstelling voor dit kunstige werk met breinaalden en haakpennen. De leden van de vereniging verkopen overigens hun gebreide en gehaakte werkjes voor 'Welzijnszorg'.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio