‘Gele hesjes’ zorgen ook voor afgelasting match Tielemans en Chadli

Print
‘Gele hesjes’ zorgen ook voor afgelasting match Tielemans en Chadli

Foto: Photo News

Youri Tielemans en Nacer Chadli zullen dit weekend niet in actie komen met hun club AS Monaco in de hoogste Franse voetbalklasse. De Franse profliga (LFP) heeft de wedstrijd tussen AS Monaco en OGC Nice op vraag van lokale autoriteiten uitgesteld.

Normaal had de ploeg van Thierry Henry vrijdag om 20u45 de 17e speeldag in de Franse competitie op gang moeten trappen tegen Nice, maar op vraag van het prinsdom van Monaco en de autoriteiten van Nice zal deze wedstrijd niet kunnen plaatsvinden. De Franse autoriteiten willen de politiemacht mobiliseren voor de komende manifestaties van de ‘gele hesjes’ (gilets jaunes).

Eerder werden ook de wedstrijden PSG - Montpellier en Toulouse - Lyon van zaterdag 8 december uitgesteld naar een nog te bepalen tijdstip vanwege de manifestaties. De Franse voetbalbond zal met de clubs op zoek gaan naar een nieuwe datum.

De sociale crisis, met als uithangbord de gele hesjes, houdt Frankrijk al een hele maand in de ban. Bij protesten vielen al tenminste vier doden en bijna 600 gewonden.