Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee

Abonnee worden? Kies je leesformule >

Aanklager vordert 25 jaar voor dodelijke steekpartij van zwangere vriendin: “Door mij hebben die kinderen geen moeder meer”

Assisen Tongeren

Aanklager vordert 25 jaar voor dodelijke steekpartij van zwangere vriendin: “Door mij hebben die kinderen geen moeder meer”

“Ik wil mijn spijt betuigen aan de familie, aan de kinderen, aan hof en jury, aan de burgemeester van Hasselt, de gemeenschap,...”, liep Andy Olymph af. Foto: Tom Palmaers

Tongeren / Hasselt -

Aanklager Björn Backx heeft vanmiddag voor het Tongerse assisenhof 25 jaar gevangenisstraf gevraagd voor Andy Olymph (44), voor de dood van zijn zwangere vriendin Naftaly (27) in hun flat aan het Hasseltse Helbeekplein. De verdediging had wel verzachtende omstandigheden gevonden om daar een paar jaartjes vanaf te doen: “Als leed een deel van straf is, dan heeft hij zichzelf al gestraft”, verwees meester Jan Swennen naar het feit dat de Surinamer door zijn vlucht voorgoed in de rolstoel zal zitten.

Het laatste woord, voor hof en jury zich terugtrokken, was voor Andy Olymph zelf en daar maakte hij ruimschoots gebruik van. Om opnieuw te herhalen dat hij dit niet gewild heeft, dat ...

Nieuwe Video's