THHI wil meer meisjes in technologische richtingen

Print
THHI wil meer meisjes in technologische richtingen

Foto: Yasmien Hautekeete

Tessenderlo - Meisjes warm maken om te kiezen voor STEM (Science, Technology, Engineering, Mathematics), daar wil het Technisch Heilig-Hartinstituut Tessenderlo als school de komende jaren werk van maken. Daarvoor kregen ze van het Europees Sociaal Fonds (ESF) de goedkeuring om een transnationaal project met als titel Girl Power/Girls and technology uit te werken.

“In maart vorig schooljaar namen we deel aan een transnationaal ESF-congres in Warschau. Daar kwamen we in contact met twee Finse dames die een project wilden uitrollen rond STEM en gender”, vertelt projectmedewerker en leerkracht van het THHI Greet Doucé. “Ook wij voelen als technische school dat er nood is aan goed opgeleide technologische werkkrachten. Tot vandaag is er nog altijd een grote groep van meisjes die zich niet aangetrokken voelt om te kiezen voor een STEM-opleiding, en daar willen wij verandering in brengen.”

“Samen met deze Finse Partners, Koulutus Avain Oy en de University of Applied Sciences uit Oulu en ook de Techniek en Wetenschapsacademie van de UCLL en Artesis-Plantijn Hogeschool hebben we een project uitgewerkt dat loopt over drie schooljaren. Ons doel is om meer meisjes te stimuleren om te kiezen voor een technologische richting. Zo zullen we ons richten op leerkrachten en leerlingen uit het lager onderwijs door verschillende workshops te organiseren in bedrijven, gaan we op zoek naar rolmodellen, starten we een digitaal platform op waar jongeren filmpjes in verband met techniek kunnen posten en bekijken, maar waar ook digitaal lesmateriaal zal te vinden zijn voor leerkrachten.”

Daarnaast wil de school met het project, door een certificaat uit te reiken, bedrijven aanmoedigen om te kiezen voor een gendervriendelijke omgeving. “We willen een werkplek creëren waar vrouwen zich thuis voelen en evenveel toekomstmogelijkheden hebben als mannen. Naast de vaste partners worden we ook ondersteund door AGORIA en RTC-Limburg.”


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio