Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee

Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

Maaseiks steakhouse weigert doorbakken biefstuk aan te bieden: “Bien cuit is verkracht vlees”

Maaseiks steakhouse weigert doorbakken biefstuk aan te bieden: “Bien cuit is verkracht vlees”

Eigenaar Dave Maggen serveert geen doorbakken steak. Foto: Karel Hemerijckx

Maaseik -

Steakhouse Tarbh in Maaseik stelt op zijn website dat ‘bien cuit’ of doorbakken steak uit den boze is. “Dat zullen wij niet doen.” Een harde boodschap voor sommige klanten. “In een tekst komt een boodschap altijd wat harder aan dan hoe je het bedoelt”, zegt zaakvoerder-kok Dave Maggen. “In de praktijk valt het heel goed mee. ‘Vertrouw mij’, zeg ik. Zo kunnen wij acht op de tien keer onze klanten bekeren tot het echt lekkere vlees.”

De boodschap op website én menukaart is anders niet mis te verstaan: “Al ons rundvlees wordt aangekocht in volledige lendes en wordt in huis versneden. Daar wij respect voor het product zeer hoog in het ...