Fumprock IV: There will be a nex time!

Print
Fumprock IV: There will be a nex time!

Foto: Marc van Luijk

Diepenbeek - De vierde editie van Fumprock wordt opnieuw een knaller. Het festival voor Ambulancewens België heeft een legende weten te strikken voor de affiche van zaterdag 16 februari 2019. The Kids vieren de 40ste verjaardag van hun legendarische debuutalbum in Diepenbeek.

Eind 2018 belandde Vlaanderens allereerste punkband opnieuw in de hitparade met een heruitgave van het debuutalbum ‘The Kids’ en het tweede album ‘Naughty Kids’. De godfathers van de punk toeren nog steeds door Europa en blijven een zeer energieke liveband. Dat zullen ze komen bewijzen ten voordele van Ambulancewens.
De vierde editie heeft nog meer leuke bands op de affiche. De gloednieuwe band A Bear Called Panda komt er in avant-première hun debuut-cd voorstellen, Hell City is terug met een geweldig album en Bizkit Park zal laten horen waarom hun ode aan de Nu-metal al de hele zomer brokken maakt op festivals. Het feestje wordt vakkundig op gang getrapt én afgesloten met respectievelijk de rockcoverbands Anger Driven en Silk Stalkings.

Gratis bus
Fumprock wordt georganiseerd ten voordele van Ambulancewens België. Alle vorige edities waren uitverkocht. De afgelopen 3 jaar kon het festival al meer dan 8.000 euro schenken aan die organisatie. Die bekostigden daar een stukje van de aankoop van een nieuwe kinderambulance mee voor palliatieve en langdurig zieke patiëntjes.
Net als vorig jaar rijdt touroperator De Zigeuner met een gratis Fumprockbus door Diepenbeek en Hasselt om mensen veilig van en naar het festival te brengen. Fumprock moedigt dus zoveel mogelijk festivalgangers aan om de bus of de fiets te nemen of te carpoolen. Wie toch met de auto komt, kan parkeren op het Patersplein.
Fumprock gaat opnieuw frisdrank, bier én alcoholvrij bier tappen in biologisch afbreekbare bekers.Net als vorig jaar worden die bekers door Bionerga verwerkt tot compost.Zorgboerderijen,volkstuintjes en festivalgangers teelden prei met de compost -niet toevallig het logo van Fumprock- en de foto’s van de soms flink uit de kluiten gewassen prei werden gedeeld op sociale media. Het festival kan deze actie opnieuw opstarten met de financiële steun van de Provincie Limburg.


Fumprock IV, 16 februari 2019 met Anger Driven, A Bear Called Panda, Hell City, Bizkit Park, The Kids en Silk Stalkings in OC Rooierheide, Diepenbeek. Tickets kosten 10 euro in voorverkoop en zijn dit weekend verkrijgbaar op de Diepenbeekse kerstmarkt of vanaf 11 december bij de voorverkooppunten.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio