Koppel werkt gescheiden op Winterland

Print

Hasselt-Centrum

Hasselt - Op 24 november is de grootste kerstmarkt van Limburg weer van start gegaan, namelijk Winterland. Voor tortelduifjes is dit de ideale plek om te vertoeven tijdens de kerstperiode. Toch moeten sommige koppels ook werken tijdens Kerstmis. Zo ook Elien Schepers en Bram Bolle die een kraampje uitbaten op Winterland, maar toch apart moeten werken.

Het koppel staat al ruim zeven jaar op de kerstmarkt in Hasselt. Hun kraam heet B&E Fashion dat logischerwijs staat voor Bram en Elien. Ze zijn gespecialiseerd in de verkoop van winterkousen, thermisch ondergoed, kussens en nog veel andere textielproducten. Wanneer we Elien willen interviewen, staat ze niet bij haar man Bram. Integendeel, Bram staat met zijn deel van de spullen aan de andere kant van Winterland. ‘Van Winterland moeten bepaalde soorten producten gescheiden staan’, licht Elien ons verder toe. ‘Bram staat bijvoorbeeld met de pantoffels en kussens aan de ene kant van de kerstmarkt. Ik daarentegen sta met de handschoenen en sjaals aan de andere kant. Als we bij elkaar zouden staan, hebben we ongeveer dezelfde artikelen als de kraampjes rondom ons. Om dat te vermijden heeft Winterland ons dus gesplitst. De standplaatsen zijn beperkt, dus besloten we om hiermee akkoord te gaan’.

Opvang

Elien en Bram hebben ook nog een zoontje dat naar school gaat in Dilsen-Stokkem. Aangezien het koppel gedurende zes weken van s’ morgens tot s’ avonds moet werken, is het niet makkelijk om hem altijd van school te halen. ‘Gelukkig kunnen we rekenen op de steun van familie’, vertelt Elien ons. ‘De ene keer gaan de grootouders hem eens halen en de andere keer een van de meters. Daar hebben we wel geluk in’.

Aantal bezoekers

Vorig jaar trok de tiende editie van Winterland nog 750.000 bezoekers. Tot nu toe is het nog redelijk rustig op de kerstmarkt. ‘Dit is wijten aan het slechte weer en de temperatuur’, licht Elien ons toe. ‘Als het nog iets kouder is, dan zijn mensen meer geneigd om naar Winterland te komen. Dit komt omdat de bezoekers zich bij koudere temperaturen nog meer in de kerstsfeer wanen. Meestal komt de grote massa trouwens pas echt op gang na Sinterklaas. In de kerstvakantie is het vaak het drukst’, aldus Elien.

Dit jaar duurt Winterland ook iets minder lang als anders. De kraampjes en attracties blijven maar zes weken staan, in tegenstelling tot zeven weken in 2017. Er worden dus in elk geval al minder bezoekers verwacht als vorige jaren. Volgens organisator Maurice Schoenmaeckers wordt het aantal bezoekers dit jaar op zo’n 600.000 geschat. Elien en Bram hopen alvast dat het bezoekersaantal niet te hard gaat dalen: ‘We hopen dat ondanks een week minder Winterland, mensen ons meer door de week gaan bezoeken’, aldus Elien. Winterland staat nog tot 6 januari op het Kolonel Dusartplein in Hasselt. Inkom is gratis, enkel schaatsbaan en reuzenrad zijn betalend.

Bronnen
• https://www.hln.be/regio/hasselt/750-000-bezoekers-voor-winterland~ac98ea64/
• https://www.hbvl.be/cnt/dmf20181123_03978975/winterland-opent-de-deuren-we-verwachten-dit-jaar-minder-bezoekers


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio