© Laura Sondakh

Leerlingen Stedelijke Humaniora en Mosa-RT bundelen krachten

De Stedelijke Humaniora van Dilsen en campus Mosa-RT: twee scholen, op nog geen tien kilometer van elkaar. En toch was er nog geen samenwerking tussen beide scholen. Daar besloten een paar leerlingen verandering in te brengen.

Laura Sondakh

SHD Aether en de STEAM-club van Mosa-RT zijn twee groepen leerlingen die geïnteresseerd zijn in STEM. Individueel schreven ze zich al in voor een paar wedstrijden, zoals CanSat en Solar Olympics, maar deze keer besloten ze om hun krachten te bundelen en zich onder één team in te schrijven voor Asgard.

Asgard is een wedstrijd waarbij leerlingen de kans krijgen om een projectvoorstel in te zenden. Als ze geselecteerd worden, mag het experiment mee in de payload van een weerballon, en zo de lucht in. Zo krijgen de leerlingen de kans om een proef uit te voeren en verschillende waarden te meten op dertig kilometer hoogte.De twee andere wedstrijden, CanSat en Solar Olympics, zijn zeker ook het vermelden waard: twee wedstrijden die bewijzen dat wetenschap veel meer is dan formules vanbuiten leren en toepassen.

De resultaten van Asgard zijn nog niet binnen, maar één ding is zeker: in de toekomst hopen beide teams elkaars knowhow nog aan te vullen en meer samen te werken. En de afstand, die valt te overbruggen dankzij het openbaar vervoer en de moderne technologie.

Aangeboden door onze partners

Immo

Jobs in de regio