Hamse jongeren zamelen 503 euro in voor soep op de stoep

Print
Ham - Zaterdag organiseerden Jong cd&v Ham en Jong Groen een soep op de stoep actie. Aan KFC Ham United en Carrefour Oostham schonken ze maar liefst 80 liter zelfgemaakte soep weg in ruil voor een vrije gift ten voordele van Samen tegen Armoede, een campagne van Welzijnszorg. De actie bracht 503 euro op.

De Hamse jongeren van Jong cd&v en Jong Groen bundelden de krachten en organiseerden een soep op de stoep campagne. Ze maakten samen soep met ingrediënten die werden gesponsord door lokale handelaars en schonken deze weg ten voordele van Samen tegen Armoede. Dit is een actie van Welzijnszorg in het kader van de strijd tegen armoede.

Tachtig liter
Zo’n tachtig liter soep werd weggeschonken aan bezoekers van de Carrefour in Oostham en voetbalclub KFC Ham United in ruil voor een vrije gift. De tassen warme soep en koude soep in potten waren een schot in de roos, tegen de middag was alle soep uitverkocht. De actie bracht 503 euro in het laatje en de opbrengst gaat naar Welzijnszorg, een organisatie die zich inzet voor de strijd tegen armoede. Lokaal ondersteunt de organisatie de Welzijnsschakels, armoedeorganisaties in verschillende dorpen over heel Vlaanderen die zich inzetten voor lokale armoede. De Welzijnsschakels organiseren activiteiten om mensen in armoede een daginvulling te bieden, het leggen van sociale contacten, een café op de lokale marktdag, een spreekbuis op verschillende platformen enz … In Ham is er nog geen Welzijnsschakel maar wel een zeer actieve Sint-Vincentiusvereniging.

Eén op de zeven in armoede
In België leeft één op zeven mensen in armoede, vaak gaat het over verdoken armoede. Hiervoor zetten de Hamse jongeren zich graag in. Soep op de stoep werd warm onthaald en de jongeren konden rekenen op steun van de hele Hamse gemeenschap.

Jongeren
De delegatie van Jong cd&v bestond uit: Lore Foets (voorzitser) en Niels Deelkens (zie eerste foto), Diana Grasso (OCMW-raadslid) en Glenn Bellinkx (zie tweede foto) en Hanne Van Hout. Jorge Luyts (zie derde foto) en Cecile Jannes van Jong Groen hielpen ook met de actie.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio