Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee

Dit exclusieve artikel lezen? Doe het gratis >

zaterdag 1 december 2018 - Eten & drinken
camera closecorrect Verwijs ds2 facebook gplus nextprevshare twitter video

Aan straffe verhalen geen gebrek bij Danël Bongelli. “Maar na 54 jaren in de horeca, moet ik stoppen. Mijn lichaam laat het niet meer toe.” cn

Daniël Bongelli van Gheinick stopt na 54 jaren in horeca

“­In de jaren ’70 was Genkse nachtleven legendarisch”

Na 54 jaar horeca houdt Daniël Bongelli (68), uitbater van taverne Gheinick in Genk-Centrum, het voor bekeken. Niet omdat hij het beu is, maar omdat zijn lichaam het niet meer toelaat. “Dat de ministers die mensen willen laten werken tot 67 jaar dat eerst maar eens zelf doen”, zegt Bongelli. Voor de Genkenaar begon het allemaal in toenmalig hotel-restaurant Uilenspiegel in Zwartberg. Veertien was hij.