© Shutterstock

Verlicht van binnenuit, werk volgens kleur en andere tips voor een perfect versierde kerstboom

Goed nieuws voor wie een dezer een kerstboom in huis haalt en nog inspiratie zoekt om te gaan versieren: Dan Cooper, verantwoordelijke op de weelderige kerstafdeling van de Britse warenhuisketen John Lewis, geeft zijn vijf ultieme tips.

vwh

Bereid goed voor

Het eerste belangrijke advies van de specialist: maak dat je goed voorbereid bent om te decoreren, zeker als je voor een echte, afgekapte boom kiest. Voorzie een speciaal tapijt aan de voet en schuif de boom er dan in de daarvoor bestemde voet. Werk je met een boom met wortel? Leg er dan sowieso een deken dat vuil mag worden onder om je vloer te beschermen tegen gemorst water en uitvallende naalden.

Verlicht van binnenuit

Voor net dat beetje extra kerstsfeer, kan je warme lichtjes rond de stam van de boom wikkelen. Die creëren een innerlijke gloed die de een pak meer cachet geven als die volledig versierd is.

Wees niet te zuinig met lichtjes

Je hebt volgens Cooper uiteraard nog meer lichtjes nodig. Wees vooral niet te zuinig. De expert, die thuis zes kerstbomen heeft staan, gaat per boom nooit voor minder dan honderd lichtjes. Ga voor LED-lichtjes: die zijn effectief en goedkoper dan andere varianten. Wie geen fan is van lichten ophangen kan voor een verlichtingsnet met watervaleffect gaan. Een set van rond de 600 lampjes is ideaal voor een boom van twee meter.

Versier gestructureerd

Een doos vol kerstballen en geen idee hoe je eraan moet beginnen? De kenner raadt aan om standaard ballen in sets van zes, acht of twaalf aan te kopen. Hang ze zigzag in de boom tot die er mooi vol uitziet. Eens deze basis er is, kan je decoratie met speciale vormen en met een waarde ophangen. Ze geven het geheel meer textuur en de mooiste decoratie springt zo meteen in het oog.

Ga voor een kleurtje

De grootste trend dit jaar? Een beetje kleur. Denk niet te klassiek, maar aan de combinatie van allerlei tinten. Mixen, matchen en clashen: het kan allemaal om van de boom een hippe eyecatcher in je interieur te maken.

Meer over trends interieur

Niet te missen