Interieur

Dit zijn de interieurtrends voor 2019, volgens experts

Print

Foto: Pinterest/ delightfull.eu, apartmenttherapy.com en seasonsincolour.com

Met het nieuwe jaar voor de deur zitten ook de trendwatchers niet stil. Vier toonaangevende interieurontwerpers uit New York lichten nu alvast een tipje van de sluier en voorspellen de grootste interieurtrends voor het komende jaar.

Trend 1: Ronde vormen

Ronde vormen doen onvermijdelijk denken aan die stijlvolle jaren vijftig van de vorige eeuw en hoewel ze ook de voorbije seizoenen aan impact wonnen, maken ze het komende jaar een grootse comeback. "Ronde vormen verzachten het interieur en nodigen uit tot conversaties. Gecombineerd met fluweel zorgen ze bovendien voor een sexy, sensuele vibe," aldus Susan Glick van Susan Glick Interior.

(Foto's: yellowtrace.com.au, 2.bp.blogspot.com en zoinjenieuwehuis.nl)

Trend 2: Alles in hoogglans

Muren, plafonds of planken vloeren mag je het komende jaar allemaal letterlijk en figuurlijk van een flinke dosis glans voorzien. Vergeet matte structuren. Hoogglans is the next big thing. Volgens Natalie Kraiem van Natalie Kraiem Interiors in New York transformeren ze je ruimtes in een luxueus juwelendoosje.

(Foto's: collins-interiors.com en architecturaldigest.com)

Trend 3: Kunstgalerij

"Kunst is steeds populairder in het interieurbeeld", benadrukt Natalie Kraiem. "Er zijn overigens weinig tot geen regels om kunst in je woning te integreren. Wil je foto's, schilderijen of lithografieën aan de muur ophangen, zorg er dan voor dat ze perfect gepositioneerd worden in de ruimte of hang ze in groepjes als het om kleinere stukken gaat." Op sociale media vallen vooral kunstgalerijen in de woonruimte op.

(Foto's: luxuryandvintagemadrid.com, cocolapinedesign.com.jpg en apartmenttherapy.com

Trend 4: Metaal in de hoofdrol

Koper, goud of zilver? Nope! Messing is het metaal dat het komende jaar alle records zal breken. "Details in messing worden meer en meer gebruikt in het volledige huis, en hoofdzakelijk de keuken en de badkamer, om een geraffineerde toets aan het geheel toe te voegen," meldt Arielle Assouline-Lichten, oprichtster en ontwerpster van Slash Objects in New York.

(Foto's: australianinteriordesignawards.com, medinalind.com, drummonds-uk.com en archiproducts.com)

Trend 5: Blauw, blauw en nog eens blauw

"In combinatie met een neutraal kleurenpalet of zwart en wit zorgen blauwe tinten voor een wauwefffect van jewelste en een fantastisch kleuraccent in elke woning. Ze vormen ook de perfecte match met metaal, zowel in mat of hoogglans," verzekert Susan Glick. De trendkleur voor het komende jaar? Dat was, is én blijft dus nog een tijdje blauw.

(Foto's: italianbark.com, 99dezigns.com en australianinteriordesignawards.com)

Trend 6: Terrazzo

Ook terrazzo is helemaal terug van weggeweest. Dit typerende gespikkelde materiaal, dat in de jaren zeventig gemeengoed in het interieur was, is al enkele seizoenen aan een opmars bezig en het komende jaar komt daar geen verandering in. Dat voorspelt Arielle Assouline-Lichten. "Het gebruik van terrazzo zal het komende jaar naar een hoger niveau getild worden. Vooral in de keuken."

(Foto's: solusceramics.com, artsdeco.org en goldenandpine.com)

Trend 7: Geometrische vormen

Nog op zoek naar een zacht tapijtje om je voetjes warm te houden? Dan is een exemplaar met een geometrische print zeker een goede keuze. "Drukke, geometrische patronen op tapijten en muren met zwarte en witte accenten zijn op dit moment erg gegeerd", zegt Melanie Roy van Melanie Roy Design in New York.

(Foto's: love-rugs.com)

Niet te missen