Aangeboden door Bio-Planet

© Bio-Planet

3x inspiratie voor je biofeestmenu

Tijdens de feestdagen draait alles om genieten: van elkaars gezelschap én van al het goede in het leven. Geen wonder dat we ook tijdens de feesten steeds vaker kiezen voor de pure smaak van bio op ons bord. Want niets smaakt beter dan een heerlijk feestmenu bereid met zuivere, onbewerkte en natuurlijke ingrediënten, producten met respect voor mens en planeet. Zoek je nog inspiratie voor je feesttafel? Drie foodtrends om zelf uit te testen!

1. HapjesfestijnGezellig thuis feestvieren is heerlijk, op voorwaarde dat je niet de hele avond in de keuken hoeft te staan. Dé oplossing: een hapjesfestijn van kleine en pure gerechten om samen van te proeven. Lekker én je hebt meteen voor ieder wat wils, ook voor de gasten die liever gluten- of lactosevrij genieten.

Witlooftaartjes | Zalm met polentafrietjes en posteleinsalade | IJspralines

2. Nieuwe klassiekersKerst is een feest van tradities, met tal van klassiekers op het menu. Door er creatief mee om te springen en ze klaar te maken met lichte, pure ingrediënten geef je ze een hedendaagse twist. Zo worden het nieuwe klassiekers, gemaakt met verse, onbewerkte en seizoensgebonden producten … boordevol smaak!

Koolpakketjes / Thaise soep met dorade / Gelakte eend met aardappelgratin en witloofslaatje / Chocoladetaart

3. Vegan à volontéNatuurlijk hoef je geen vegetariër te zijn om veel groenten te eten. Want verse, seizoensgebonden groenten zijn nog altijd de ideale smaakmakers voor je feestmenu. Geen wonder dat zo veel chefs tegenwoordig koken met groenten in de hoofdrol. Hoog tijd dus om zelf eens een groen kerstmenu uit te proberen, boordevol groenten én smaak. Geschikt voor culinaire genieters en veganistische fijnproevers!

Krokantje met champignonpaté en wintersalade / Ravioli met tofoe, butternut en hartige granola / Crème brûlée

Echt goed biofeest?

Een echt goed biofeest herken je aan:

  • De pure en volle smaken.
  • De producten geproduceerd met respect voor mens en planeet.
  • De 100% met zorg uitgekozen ingrediënten.

Alle menu's en recepten zijn evenwichtig samengesteld en gemaakt met Bio-Planet producten. Je vindt ze terug op www.bio-planet.be en in alle 29 Bio-Planet-winkels.