Aangeboden door VLAM.

© VLAM

Carpaccio van varkensvlees met rucola, parmezaanse kaas en gebakken artisjokken

Met varkensvlees kun je heel veel (feestelijke) kanten op. Een carpaccio bijvoorbeeld met varkensvlees is weer eens iets anders dan met rosbief. Zalig met rucola, parmezaanse kaas en gebakken artisjokken. Een origineel voorgerechtje op het kerstmenu!

Aangeboden door VLAM.

Varkensvlees op het kerstmenu

Waarom zou je met Kerstmis altijd maar hetzelfde bereiden? Kalkoen of een rosbiefgebraad heb je wellicht al talloze keren als feestmaal klaargemaakt. Probeer eens een feestgerecht met varkensvlees. Varkensvlees is ideaal om eens goed uit te pakken tijdens het kerstdiner, want je kunt er alle kanten mee op. Met deze carpaccio van varkensvlees zul je je gasten gegarandeerd verrassen.

Dit heb je nodig:

  • 200 gram fijngesneden varkensvlees
  • 2 eetlepels heel goede olijfolie (extra vergine)
  • ½ citroen
  • 50 gram rucola
  • 100 gram krullen Parmezaanse kaas
  • 6 opgelegde artisjokharten (in bokaal)
  • 1 eetlepel olijfolie voor het bakken
  • peper en zout

Zo maak je carpaccio van varkensvlees met rucola, parmezaanse kaas en gebakken artisjokken

Leg het varkensvlees in een mengsel van olijfolie, citroensap, peper en zout. Laat een kwartier marineren.

Leg het varkensvlees naast elkaar op 4 borden.

Snijd de artisjokharten in twee. Bak de artisjokken 2 minuten op hoog vuur in wat olijfolie. Houd apart.

Verdeel de rucola over de bordjes. Leg op elk bord 3 gebakken stukken artisjokhart. Verdeel de parmezaanse kaas over de salade.

Recept: Lekker van bij ons

Varkensvlees verrassend veelzijdig. Ontdek meer.

Op zoek naar verrassende recepten met lokaal varkensvlees.Laat je hier inspireren.