Celebs

Moeder van Oprah Winfrey is op 83-jarige leeftijd overleden

Print
Moeder van Oprah Winfrey is op 83-jarige leeftijd overleden

Foto: Isopix

Vernita Lee, de moeder van Oprah Winfrey, is op 83-jarige leeftijd overleden en wel op Thanksgiving Day. Dat liet de mediamagnaat maandag bij monde van haar woordvoerder weten. De twee hadden jarenlang een turbulente relatie met elkaar.

Een woordvoerder van Oprah Winfrey stuurde maandag een bericht uit waarin stond dat Vernita Lee op 83-jarige leeftijd is overleden. Dat gebeurde op 22 november in haar huis in Milwaukee. Lee was amper veertien jaar oud toen ze in 1954 van Oprah beviel. De vrouw werkte haar hele leven als huishoudster. 

De mediamogul en haar moeder hadden lange tijd een moeilijke relatie. De eerste zes jaar van haar leven werd Oprah opgevoed door haar grootouders. Daarna ging het richting haar moeder, maar het werd de donkerste periode uit haar leven. Zo werd ze tussen haar 10 en 14 jaar herhaaldelijk verkracht, onder meer door enkele familieleden. Haar moeder stuurde haar uiteindelijk naar een tehuis. De kloof tussen hen was zo groot geworden dat ze het pas eind de jaren negentig bijlegden. 

"Bedankt"

Hoewel Oprah enkele dagen weg bleef van sociale media heeft ze nu op Instagram een bericht geplaatst om iedereen te bedanken voor de steunbetuigingen die ze kreeg. "Bedankt voor al jullie lieve woorden en innige deelnemingen in het kader van het overlijden van mijn moeder Vernita Lee. Het biedt onze familie veel troost dat ze een goed leven heeft geleid en nu rust heeft gevonden." Ze zou intussen al begraven zijn in intieme kring.

Niet te missen