Life

Dina Tersago toont in schrijnende video dat ook zij te maken kreeg met grensoverschrijdend gedrag

Print
Heel Vlaanderen kent haar als de immer vrolijke presentatrice van ‘Boer zoekt Vrouw’, maar Dina Tersago is veel meer dan dat. In een video waar ze als ambassadrice van Mamas For Africa aan meewerkte, vertelt ze dat ook zij te maken kreeg met grensoverschrijdend gedrag, maar vooral hoe dat voor vrouwen in Congo nog altijd veel verder gaat.

Het opzet van de video was simpel: kan je ja antwoorden op de gestelde vraag, zet dan een stap achteruit. Wanneer de vraag: “Kreeg je ooit te maken met grensoverschrijdend gedrag?” gesteld wordt, zet ook Dina een stap achteruit. “Ongepaste opmerkingen of losse handjes, ik denk dat heel veel vrouwen daar wel eens mee te maken krijgen. En dat zou niet mogen hé”, vertelt Dina in de video.

De enkele stappen die Dina achteruit moest zetten, verbleken echter bij het aantal van de vrouw van Congolese afkomst in de video, en daar draait het allemaal om. Mamas for Africa steunt vrouwen in Oost-Congo die slachtoffer werden van verkrachting. Ze geven hen psychosociale begeleiding en verwijzen ze indien nodig door naar het ziekenhuis, zo vertelt Dina in Dag Allemaal.

“Zoals je ziet moet je als vrouw soms een stapje achteruit zetten. Gelukkig heb ik dat zelf nog niet te vaak moeten doen, maar de vrouwen in Oost-Congo wel. Ze zijn heel moedig, maar alleen kunnen ze hun problemen niet oplossen. Daarom ben ik ambassadrice van Mamas for Africa”, klinkt het in de video.

Niet te missen