Mode

Deze jurk is onmisbaar in je wintergarderobe

Print
Deze jurk is onmisbaar in je wintergarderobe

Foto: Object

Te koud om een jurk te dragen? Niet met een midi-jurk! Van het juiste model tot de juiste styling, deze jurk is echt onmisbaar in je wintergarderobe.

De juiste midi-jurk voor jouw figuur

De eerste stap? Het juiste type midi-jurk uitkiezen voor jouw figuur. Iets kleinere vrouwen kiezen best voor een jurk tot net over de knie. Je taille accentueren (met een riempje bijvoorbeeld) laat je iets groter lijken. Voor wie wat groter is, is een lengte tot op de kuiten ideaal.

Vrouwen met ronde heupen staan het best met A-lijn midi-jurken die net over de knie vallen. Smallere vrouwen creëren dan weer meer volume door te kiezen voor een geplisseerde jurk. Toch je twijfels over de lengte? De rand van de zoom moet precies op het punt vallen waar je kuiten smaller beginnen te lopen naar je enkels toe.

Je midi-jurk combineren? Zorg voor evenwicht

Door de opvallende lengte is het niet altijd even gemakkelijk om je midi-jurk te combineren. Eigenlijk is het een soort van omgekeerde wetenschap. Hoe strakker je jurk, hoe volumineuzer je bovenstuk hoort te zijn. Probeer eens een oversized kabeltrui of cardigan over je exemplaar te dragen. Jurkjes met veel volume combineer je omgekeerd best met een korte, aansluitende perfecto of jasje.