© BELGA

Pidcock beste belofte op WB-manche in Koksijde, Iserbyt genekt door lekke band

Tom Pidcock heeft de WB-manche voor beloften in Koksijde gewonnen. De Brit haalde het voor de Fransman Benoist en de Nederlander Dekker. Yentl Bekaert was beste landgenoot op een vijfde plaats, wereldkampioen Eli Iserbyt finishte achtste.

bvc/gvdl

Er waren wel verzachtende omstandigheden voor West-Vlaming Iserbyt. De renner van Marlux-Bingoal reed lek op een hoogst ongelukkig moment, net achter de materiaalpost. Het kostte hem veertig seconden, een achterstand die hij nooit nog kon goedmaken. Iserbyt zou uiteindelijk als achtste de finish passeren. Vooraan maakte Pidcock zijn favorietenrol waar.

© BELGA

“We reden net met drie vooraan toen het gebeurde”, vertelde Iserbyt. “Pidcock, die Fransman en ikzelf. IK reed vooraan lek, sturen ging niet meer. Net op het moment dat Pidcock demarreert, voel ik dat ik op een leegloper rijd. Ik heb dan gewisseld maar het was moeilijk om plaatsen op te schuiven. Er was maar één spoor, voorbijsteken lukte nauwelijks. Ik geraakte niet meer in mijn ritme. De wereldbeker was na mijn forfait voor Tabor geen prioriteit meer. En zand is sowieso mijn ding niet. Gelukkig was het zaterdag in Wachtebeke goed, daar trek ik mij op. Dat het de tweede dag minder liep, was misschien ook logisch. Ik heb door mijn blessure vijf dagen niet kunnen trainen. Nu hoop ik in Spanje opnieuw mijn basisconditie op te krikken.”

Iserbyt had deze WB-manche liever bij de profs gereden. “Maar dan moet ik het WK ook bij de profs rijden. Dus startte ik toch maar bij de beloften. Ook in die categorie is winnen moeilijk maar bij de profs ben ik toch altijd iets meer gemotiveerd.”

Aangeboden door onze partners