© Roger Vincken

© Roger Vincken

© Roger Vincken

Hasselt Stix sluit het hockeyseizoen af

De Hasseltse hockeyclub Stix legt bij het einde van het hockeyseizoen mooie resultaten voor. De herenploeg van de hockeyclub handhaaft zich in zijn eerste jaar in de middenmoot en de U14Boys1 speelt kampioen. Met een gezellige afsluitdag op 18 november kijken ze uit naar de competitie in zaal.

Roger Vincken

Op zondag 18 november namen 450 jeugdspelers en -speelsters ter afsluiting van het seizoen nog deel aan een laatste activiteit, georganiseerd op Sportpark Kiewit in de Tulpinstraat.

Zaterdag verloren de U14 jongens 1 hun laatste wedstrijd met 2-0 van Baudouin U14B1 uit Dilbeek, maar ze werden uiteindelijk toch kampioen in de regionale afdeling VHL1 van de Vlaamse Hockeyliga. Daarom stijgen ze vanaf het nieuwe veldseizoen in februari, als enige Limburgse club, naar de nationale afdeling van de Belgische Hockeyliga. Jean-Christophe Schobbens en Bert Luyten hebben zich als coach en manager samen met hun spelers bijna uit de haak gewerkt om dit resultaat te bereiken. Limburg zet zo zijn eerste stappen op nationaal vlak.

Zondag werd daarom ook een feestelijke afsluiting van het seizoen. Onder een stralende zon en een uitgelaten sfeer trad Stix H1 aan tegen Indiana H2 uit De Pinte. Niettegenstaande een onverdroten inzet, moesten ze met 0-2 het onderspit delven. Niettemin eindigen Jan Bastianen en zijn equipe in hun eerste competitiejaar op een verdienstelijke vijfde plaats.

Na een drukbezochte hockeyclinic met uitdagende hockeyskills, geleid door Sportivity Service uit Veldhoven (Nederland), werd om 15 uur in het clubhuis een infosessie gegeven voor de ouders van de nieuwe leden. Daarmee evolueert Hasselt Stix langzaam maar zeker naar 500 leden. Tenslotte kwam om 16 uur de Sint met zijn hockeypieten langs om geschenken uit te delen aan de enthousiaste hockeyers.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio