© VDB

Ex-Rode Duivel wordt coach van bekerrevelatie en rode lantaarn

Lorenzo Staelens (54) gaat aan de slag als coach van Knokke FC. De voormalige Rode Duivel zette zijn handtekening onder een contract tot het einde van het seizoen. Dat maakte de hekkensluiter in eerste amateur woensdag bekend. Dinsdag nam Knokke afscheid van Yves Van Borm, die de kustploeg van derde naar eerste amateur loodste.

“Operatie redding ingezet”, zo klinkt het in het persbericht. Staelens moet Knokke dan ook voor de degradatie behoeden. RKFC staat na twaalf speeldagen op de zestiende en laatste plaats met amper vijf punten. Komende zaterdag gaat Knokke op bezoek bij KSK Heist, voorlaatste met vier punten meer. Bij Knokke zal Lorenzo Staelens zijn zoon Alessio coachen.

Met Knokke treedt Staelens ook nog aan in de Beker van België. Eind september schakelde het verrassend bekerhouder Standard uit. In de achtste finales wacht op 6 december een duel met Union.

Staelens zat zonder job sinds hij afgelopen zomer bij KV Kortrijk geen nieuw contract kreeg als assistent van Glen De Boeck, intussen ontslagen bij de Kerels. Eerder assisteerde de Gouden Schoen van 1999 De Boeck bij Moeskroen en Cercle Brugge, waar Staelens ook even hoofdcoach was. Tevens trainde hij Eendracht Aalst, Poperinge en Ingelmunster. (belga)