© JEFFREY GAENS

Biergooiers en eiwerper bezorgen hun club klein financieel katertje

De Geschillencommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft een boete van 3.000 euro opgelegd aan Antwerp, nadat supporters van de Great Old met bierbekers hadden gegooid tijdens de thuiswedstrijd tegen Genk.

In het competitieduel van 31 oktober tegen de Limburgers gooiden enkele supporters gevulde en lege bierbekers naar de TV-productieploeg en de bank van de bezoekers. De stadionomroeper op de Bosuil maande de fans aan tot kalmte, maar dat mocht niet baten. Ook nadien kregen de Genkse technische staf en zelfs scheidsrechters Boucaut bekers naar hun hoofd geslingerd.

Het incident ontsnapte niet aan de aandacht van de Match Delegate en de vierde official, waardoor Antwerp vervolgd kon worden. Het Bondsparket eiste een boete van 4.000 euro, maar de Geschillencommissie hield het op 3.000 euro.

Gooien met eieren

Ook Zulte Waregem werd bestraft met een boete, weliswaar eentje van 750 euro. De Geschillencommissie deed dat niet naar aanleiding van biergooiers, maar wel van eiwerpers. In de thuismatch van 1 november tegen Standard viel er tot twee keer toe en ei gegooid naar de Luikse bank. Zodra de kapiteins van beide ploegen bij de scheidsrechter geroepen werden en de stadionomroeper het incident veroordeelde, hield de eiwerper zich gedeisd. Zulte Waregem kon de supporter in kwestie opsporen en straffen. (belga)