© Marie Knevels

© Marie Knevels

© Marie Knevels

Vzw de Biehal gaat van start met nieuw project Bordje Gezond

In oktober startte de Biehal het project Bordje Gezond op dankzij de steun van de Nationale Loterij. De vzw wil hiermee haar medewerkers en klanten stimuleren om te kiezen voor gezonde voeding. Want al te vaak hoor je zeggen: "Gezond koken en eten kost handenvol geld". Met het project wil de Biehal aantonen dat niets minder waar is.

Marie Knevels

"We organiseren voor de eigen medewerkers workshops rond gezond en budgetvriendelijk koken in samenwerking met Basiseducatie Limino. Via allerhande tips leren ze bewuster en goedkoper winkelen én bovendien gezonder koken", klinkt het bij de Biehal. "Wanneer het je echt aan tijd ontbreekt om gezond te koken, zorgt Bordje gezond ook nog voor een kant-en-klare oplossing. Vanaf oktober kan je niet enkel in de take away Kristal terecht voor verse soep en afhaalmaaltijden, maar ook in onze kringwinkels in Lommel, Peer en mol. Hier voorzien we elke dag lekkere, gezonde maaltijden en soep in een mooi gepresenteerde koeltoog. En tenslotte, als de oogst van De Plezanten Hof, onze eigen biologische deeltuin, het toelaat, voorzien we in een latere fase van het project ook soepgroenten pakketten aan een voordelig tarief. Ook deze verkoop gebeurt in de kringwinkels."

Al deze acties kaderen in het project Bordje Gezond van vzw de Biehal met financiële steun van de Nationale Loterij. Het project loopt tot augustus volgend jaar.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio