© Photo News

Duitse clubs willen niet meer op maandag voetballen

Vanaf het seizoen 2021-2022 zal er niet langer op maandag gevoetbald worden in de Bundesliga. De clubs uit de hoogste Duitse voetbalklasse bereikten hierover een overeenkomst. Dat bevestigde de Duitse profliga (DFL) woensdag. Veel Duitse voetbalfans hadden eerder al hun ongenoegen geuit over voetbalwedstrijden op maandag.

“Gegen Montagsspiele!” Wie het Duitse voetbal een beetje volgt had het misschien al opgemerkt. Wedstrijden op maandagen zijn bij de Duitse voetbalfans niet populair en lokken felle kritiek uit.

De Bundesligaclubs hebben daarom een overeenkomst bereikt om vanaf het seizoen 2021-2022 niet langer op maandag in actie te komen. Deze maatregel kan dan pas worden ingevoerd, omdat het huidige televisiecontract, met verplicht 5 wedstrijden op maandag per seizoen, nog twee jaar doorloopt. Vanaf seizoen 2021-2022 zullen deze wedstrijden naar zondag verschuiven.

Veel toeschouwers verwijten de Duitse voetbalbond het financiële aspect met lucratieve maandagwedstrijden te laten primeren op de belangen van de supporters. Om hun protest kracht bij te zetten willen verschillende supporterslegioenen tijdens de dertiende speeldag, met de eerste maandagwedstrijd van het seizoen tussen FC Nürnberg en Bayer Leverkussen op het programma, nieuwe acties organiseren.