© Isopix

Celine trekt voor het eerst naar de mannenmodeweek

Hedi Slimane heeft sinds zijn aanstelling bij het Franse modehuis Celine enkele drastische veranderingen doorgevoerd. Nu blijkt ook dat de nieuwe creatief directeur voor het eerst een mannencollectie zal presenteren tijdens de modeweek in Parijs.

flb

Phoebe Philo stond tien jaar aan het roer van - toen nog - Céline. Het heeft er alles van weg dat de nieuwe creatief directeur Hedi Slimane er alles wil aan doen om haar zo snel mogelijk te laten vergeten. Zo paste hij al het logo van het modehuis aan en haalde hij het accent aigu van de naam. Daar komt nu nog een wijziging bij: Celine zal tijdens de modeweek in Parijs voor het eerst een mannencollectie presenteren. Tijdens zijn debuutshow in Parijs in september toonde hij Slimane enkele mannelijke silhouetten, een voorproefje dus.

Een exacte datum voor de show in januari 2019 is nog niet bekendgemaakt. Er wordt wel al gespeculeerd over het feit of Slimane al dan niet ook vrouwenensembles zal tonen tijdens die modeshow. Is dat het geval, dan volgt Celine in de voetsporen van Givenchy, Balenciaga, Gucci, Maison Margiela en Stella McCartney die beide collecties tegelijkertijd presenteren.

Instructie van hogerhand

Volgens vakblad WWD wil Celine zo meer inzetten op de mannenlijn en dat op instructie van hogerhand. Het Franse modehuis zit namelijk in de portefeuille van luxegroep LVMH en dat wil de wereld van de mannenmode gaan veroveren. Zo focust ook Givency zich daar voortaan meer op en werden bij Louis Vuitton en Dior met respectievelijk Virgil Abloh en Kim Jones nieuwe ontwerpers aangetrokken om die collecties te doen boomen.

Niet te missen