© AP

120 jobs bedreigd bij IKEA in België

IKEA Belgium gaat haar organisatiestructuur aanpassen, waardoor mogelijk 100 tot 120 jobs kunnen verdwijnen. Dat meldt de Zweedse meubelfabrikant woensdag.

JaTi

“IKEA Belgium NV heeft vanochtend tijdens een bijzondere ondernemingsraad haar intentie aangekondigd om de Belgische organisatiestructuur aan te passen”, luidt het. “Indien dit voornemen zou worden bevestigd, dan zou dit – op basis van de informatie die momenteel beschikbaar is - kunnen leiden tot een potentieel banenverlies voor 100 tot 120 medewerkers, voornamelijk in het Belgische hoofdkantoor en de HR-afdelingen.”

De aankondiging kadert in de versnelling van de voorgenomen wereldwijde transformatie van de Ingka Group om nog toegankelijker en betaalbaarder te worden voor nog meer mensen. “Hierbij beoogt de Ingka Group meer te investeren in nieuwe en bestaande IKEA winkels en logistieke centra, winkels in stadscentra te ontwikkelen en zich te focussen op haar e-commerce platform. Dit wil de Ingka Group doen om zo nog beter aan de verwachtingen van de klanten te voldoen.”

Voor ons land zouden mogelijk 100 tot 120 jobs verdwijnen, voornamelijk in het hoofdkantoor en de HR-kantoren. “Ik besef maar al te goed en betreur ten volle dat dit nieuws al onze medewerkers en hun families sociaal en emotioneel hard treft”, zegt Catherine Bendayan, CEO van IKEA Belgium. “Ik begrijp dat deze periode van onzekerheid voor ons allen moeilijk is om te dragen en beloof onze medewerkers open te informeren en maximaal te ondersteunen.”