© Patrizia Pepe

Zo maak je je little black dress partyproof

Je zwarte jurkje recycleren voor de feestdagen? Daar doe je nooit iets verkeerds mee. Met deze simpele stylingtips maak je je little black dress partyproof!

cityfashion

Het juiste jasje

Stijlvol vaarwel zeggen tegen 2018, dat doe je met een statement jacket dat je zwarte jurkje heel wat feestelijker maakt. Een blazer in een opvallende kleur, bomberjack met glitters, metallic perfecto…Tijdens de feestdagen mag je de moderegel ‘less is more’ voor één keer vergeten.

Haal die killer heels uit de kast

Torenhoge, opvallende schoenen die achteraan je schoenenkast stof staan te vergaren, we kennen het allemaal. Schoenen die net iets te excentriek zijn voor het dagelijkse leven kunnen deze tijd van het jaar wél. Een klassieke pump, enkellaarsje of hoge laars … Hoe opvallender, hoe beter!

Laat je accessoires schitteren

Vooral goud en zilver doen het goed met een little black dress. Mag het iets meer zijn? Oorbellen, armbanden, haaraccessoires of een tasje in een opvallende kleur of stof maakt je partyproof outfit helemaal af. Tip: kies één hoofdkleur qua accessoires, zo blijft je look een samenhangend geheel.

Matte of glanzende kleding? Dit doen ze voor jouw figuur!

© Caroline Biss

Het is een fabeltje dat enkel de vorm van je kleding je figuur een boost kan geven. Ook de 'finish' van de stoffen zoals mat of glanzend, speelt een grote rol. Welke van de twee je het best kiest? Dat hangt van de volgende factoren af...

Matte kleding

Matte kleding vervaagt de natuurlijke lijnen van je lichaam waardoor je onzekere puntjes makkelijk kan verbergen. Stoffen als katoen, polyester, jeans en wol passen zich aan je lichaam aan. Onzeker over je buikje, je benen of je bovenarmen? Kies dan voor een item uit een matte stof.

Glanzende stofjes

Glanzende stoffen werken net het tegenovergestelde omdat ze net de lijnen van je lichaam volgen. Blinkende stofjes verhullen niets en vestigen meteen de aandacht op het punt waar je het meest trots op bent. Let er wel op dat je look slechts één item heeft uit een glanzende stof om het discobal-effect te vermijden!

Zo voorkom je ladders in je panty

© Wolford

Een stijlvolle najaarsoutfit? Dan zijn ladders in je panty zijn niet bepaald fashion-proof. Met deze handige tips voorkom je ze!

Alles begint bij de juiste maat

De makkelijkste tip: zorg dat je altijd de juiste maat te pakken hebt. Baseer je op je lengte in plaats van op je gewone kledingmaat of gewicht. Waarom? De vezels van je panty rekken makkelijker verticaal mee dan horizontaal! Door de juiste maat te kiezen moet je minder aan je panty trekken en blijven de vezels een stuk steviger. Tip: doe je panty juist aan! Stukje per stukje werkt beter dan in één keer tot boven trekken en zo verklein je het risico op ladders.

Stop je exemplaar in de vriezer en behandel met haarlak

Je panty in de vriezer stoppen? Volgens styliste Denise Caldwell is deze tip echt onmisbaar als je ladders wil vermijden. Maak je panty een klein beetje vochtig en stop hem in een plastic zak. Nachtje in de vriezer… klaar! Door de koude trekken de vezels zich samen waardoor je de houdbaarheidsdatum van je panty een stuk langer maakt. Het beschermend effect versterken? Spuit een beetje haarlak over je panty wanneer je hem aan hebt.

Je panty wassen en drogen? Dat doe je zo!

Je panty’s wassen? Dat doe je volgens blogster Silvia Killingsworth van thehairpin.com best met de hand (en met een beetje zachte babyshampoo of zeep op waterbasis) of op een programma voor fijne was (zonder wasproduct, dit rekt de vezels te veel uit) op maximum dertig graden. Steek je exemplaar in een apart waszakje om beschadiging door ritsen en knopen te voorkomen.

Geef je panty na een keer dragen ook een opfrisbeurt. Dat is niet alleen goed voor de opgestapelde bacteriën, doorheen de dag rekken de vezels zich uit. Door je exemplaar correct te wassen, herstellen de vezels zich in hun oorspronkelijke vorm. Laat je panty aan de lucht drogen, hitte kan de vezels sneller laten uitrekken.