© AP

Afscheidsjaar begint in mineur voor Lindsey Vonn

Lindsey Vonn heeft dinsdagavond op Twitter laten weten haar seizoensstart te moeten uitstellen. De Amerikaanse skiester, die aan haar laatste campagne zal beginnen, kampt opnieuw met kniepijn.

“Ik ben onderuit gegaan in de training voor de super-G en heb daarbij mijn knie pijn gedaan”, legde de 34-jarige vedette van de skisport uit. “Het goede nieuws: ik hoef niet geopereerd te worden. Het slechte nieuws: ik kan niet skiën in Lake Louise. Lake Louise is altijd mijn favoriete wedstrijd in de Wereldbeker geweest, dus ik baal enorm dat ik er niet bij kan zijn.” De Amerikaanse won aan de Canadese westkust in totaal achttien WB-manches.

Vonn liet eerder weten dat dit haar laatste seizoen zou zijn. De Amerikaanse afdalingsspecialiste hoopt nog het recordaantal Wereldbekerzeges van de Zweed Ingemar Stenmark (86) te verbreken. Zelf staat ze momenteel op 82.

Vonn stond tijdens haar carrière al meermaals lange tijd aan de kant. Vooral haar rechterknie was jarenlang het zorgenkind.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.