© McLaren F1 team

Stoffel Vandoorne wil met een hoogtepunt afscheid nemen van de F1

Onze landgenoot Stoffel Vandoorne rijdt komend weekend zijn laatste race in de Formule 1. Na twee moeilijke seizoenen bij McLaren zit zijn F1-avontuur er (voorlopig) op en gaat hij binnen enkele aan de slag in de Formule E, de elektrische tegenhanger van de Formule 1.

F1journaal.be

"Ik ga met gemengde gevoelens naar Abu Dhabi," begint Vandoorne zijn vooruitblik naar het raceweekend in Abu Dhabi. "Ik ben twee jaar F1-piloot bij McLaren geweest en maakte gedurende vijf jaar deel uit van het team. Veel mensen kan ik dan ook gerust vrienden noemen."

"Ik heb een uitstekende relatie met McLaren opgebouwd en het maakte een groot deel van mijn leven uit. Mijn laatste grand prix als McLaren-rijder zal komende zondag erg emotioneel zijn. Het is echter ook het juiste moment om afscheid te nemen van dit hoofdstuk in mijn carrière."

Op het Yas Marina Circuit wil Vandoorne tijdens de laatste race van het seizoen nogmaals zijn uiterste best doen.

"Ik wil met een hoogtepunt afscheid nemen in Abu Dhabi en we zullen alles in het werk stellen om komend weekend het maximaal haalbare te bereiken. Ik heb enkele goede herinneringen uit mijn junior-carrière en er heerst altijd een erg leuke sfeer doordat de race tijdens de zonsondergang wordt aangevat."

"Ik kijk ook erg hard uit naar mijn volgend hoofdstuk dat al binnen enkele weken van start gaat. Ik zal echter ook komend weekend genieten van ieder moment in de wagen," besloot Vandoorne.

Naast Stoffel Vandoorne neemt ook teamgenoot Fernando Alonso na een F1-carrière van ruim 17 jaar afscheid van de Formule 1.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: