© VIER

Nieuwkomer Hugo Borst lapt de regels van ‘De Slimste Mens’ aan zijn laars: “Nee, het maakt me niet uit”

In ‘De Slimste Mens ter Wereld’ namen Rani De Coninck en Wouter Vandenhaute het dinsdag op tegen de Nederlandse schrijver en voetbalanalist Hugo Borst. Al lapte die de regels van het spel wel meermaals aan zijn laars. De aflevering gemist? Met deze samenvatting bent u weer helemaal mee.

nadb

Wie zat er in de jury?

Deze keer zetelden Herman Brusselmans en Barbara Sarafian samen in de jury van ‘De Slimste Mens ter Wereld’. En dat leverde weer de nodige uitspraken op.

Wat waren de beste quotes?

Erik Van Looy: “Hoe komt het dat jullie er zo goed blijven uitzien?” Hugo Borst: “Ik vind het hard gaan, de laatste tijd. Ik heb er geen moeite mee om ouder te worden, maar ’s morgens als je in de spiegel kijkt, zie je toch een ouwe rotkop.”

Erik Van Looy: “Rani heeft net een kookboek uit.” Rani De Coninck: “Ja, het is meer een inspiratieboek voor in de keuken. En er staan recepten in.” Hugo Borst: “Dat vind ik dan weer jammer. Noem het gewoon een kookboek. Ik geloof niet dat ik inspiratie krijg als ik met dat boek in de keuken sta.”

Hugo Borst: “Ik vlieg niet graag. Het is niet het neerstorten an sich, het is meer die claustrofobische toestand die eraan voorafgaat.”

Wat was het mooiste moment?

Pas na de fotoronde zette Hugo Borst op vraag van Erik Van Looy zijn bril op, waarop Rani De Coninck de hare ook opzette met de gevleugelde woorden: “Ja, nu zie ik wel meer, eigenlijk.”

Wat was het grappigste moment?

Nieuwkomer Hugo Borst had nog niet zo vaak naar ‘De Slimste Mens ter Wereld’ gekeken. Zo vergat hij dat de tijd liep of ging hij soms de mist in bij een vraag.

Wie mag zich voor minstens één dag De Slimste Mens ter Wereld noemen?

Rani De Coninck. Luis Suárez heeft ze nog nooit zien voetballen, maar ze fietst wel naar haar vijfde aflevering.

Wie moest het spel verlaten?

Hugo Borst. De naam ‘Liam Neeson’ had hem de eindzege kunnen opleveren, maar hij verloor in het finalespel van Wouter Vandenhaute.

Wie is de nieuwkomer?

Sven Gatz, Vlaams minister van Media, Cultuur, Jeugd en Brussel voor Open VLD.

De tussenstand:

1. Julie Colpaert (twaalf afleveringen)

2. Boris Van Severen (acht afleveringen)

3. Rani De Coninck (vijf afleveringen)

4. Wouter Vandenhaute (vier afleveringen)

5. Saartje Vandendriessche (vier afleveringen)

Bekijk hier onze volledige tv-gids

MEEST BEKEKEN VIDEO'S