Charleroi verliest nipt van Groningen en is uitgeschakeld in FIBA Europe Cup

Spirou Charleroi is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de tweede poulefase van de FIBA Europe Cup basketbal. De Carolo’s verloren op de laatste speeldag in groep C nipt met 76-73 (rust: 43-41) bij Donar Groningen en eindigen zo niet in de top twee van hun poule. Daarvoor was een zege nodig.

De Nederlandse kampioen ging voortvarend van start, met een 28-16 stand na het eerste quarter. Maar Charleroi reageerde in de tweede periode (15-25). Het derde quarter (21-14) was opnieuw voor de thuisploeg, maar de Henegouwers knokten zich opnieuw in de wedstrijd en kwamen 67-72 voor met nog iets minder dan drie minuten op de klok. In een spannend slot trok Groningen uiteindelijk aan het langste eind.

Voor Charleroi was Dario Hunt goed voor 15 punten. Bij de thuisploeg blonk Teddy Gipson uit met 20 punten. Thuis haalde Charleroi het eind oktober met 92-64 van de Nederlanders.

Na de zege van dinsdag is Groningen poulewinnaar met vijf zeges en één nederlaag. Het team van Brian Lynch wordt derde met drie overwinningen en drie nederlagen. Woensdag ontvangt Pinar Karsiyaka (3 zeges-2 nederlagen), nu zeker van de tweede poulefase, het al uitgeschakelde Istanboel BBSK (0 zeges-5 nederlagen) in de andere wedstrijd in groep C. (belga)