© Eddy Housen

© Eddy Housen

© Eddy Housen

© Eddy Housen

© Eddy Housen

© Eddy Housen

Huis Vergeet-me-nietje opent de deuren

Huis Vergeet-me-nietje vzw is een inloophuis ter ondersteuning van mensen met kanker en hun naasten. Al wie zelf met de ziekte te maken krijgt of in het verleden aan de ziekte geleden heeft, alsook naasten, vrienden en familie kunnen hier terecht.

Eddy Housen

Mensen met kanker worden tussen de behandelingen door of na afsluiting van de behandelingen vaak geconfronteerd met een leemte. Ons inloophuis wil deze leemte vullen. We willen een plaats bieden buiten de ziekenhuisomgeving, waar het aangenaam vertoeven is bij een kop koffie of thee, waar men zijn hart kan luchten in alle vertrouwen en respect, waar men mensen kan ontmoeten met gelijkaardige ervaringen, waar men kan deelnemen aan allerhande activiteiten, speciaal aangepast aan mensen met kanker.

Ons inloophuis opent de deuren te Bree, De Houborn 43, vanaf 28 november 2018 en zal vanaf dan iedere dinsdag- en donderdagnamiddag, tussen 14 en 17 u, geopend zijn voor lotgenotencontacten, oncologische massages e.d. Daarnaast zullen we op andere dagen nog bijkomende activiteiten plannen voor onze gasten, zoals wandelingen, creatieve sessies, yoga, enz …

Dankzij de steun van de gemeente Bree en omliggende gemeentes, Kom op tegen Kanker en allerhande kleine en grotere giften van winkels en ondernemingen uit de regio, alsook de onbaatzuchtige inzet van een gemotiveerd team van vrijwilligers en bestuursleden, kunnen we al deze diensten overwegend gratis aanbieden aan onze gasten.

De officiële inhuldiging en Open Deur van Huis Vergeet-me-nietje is nog te plannen op latere datum maar dit weerhoudt ons niet om nu reeds gasten te ontvangen.

Het inloophuis richt zich op mensen uit de regio Bree, Bocholt, Kinrooi, Maaseik en Oudsbergen, al zijn mensen uit andere regio ook welkom. Uit ervaring blijkt dat de afstand tot reeds bestaande inloophuizen in Limburg, zoals Huis Erika Thijs te Hasselt of, sinds kort, Inloophuis Maasland Limani vzw te Maasmechelen, te groot is voor iemand met kanker uit onze regio, zeker als hij of zij nog in behandeling is of juist uit behandeling komt. Ook de trajectduur met het openbaar vervoer is veel te lang. Daarom is de inplanting van een bijkomend inloophuis te Bree ideaal.


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio