© Georges Daniels

© Georges Daniels

© Georges Daniels

© Georges Daniels

Diaken Gert gewijd in Alken

Op zaterdag 17 november werd geschiedenis geschreven in Alken. Gert Dujardin (46) werd er door bisschop Mgr. Patrick Hoogmartens tot permanent diaken gewijd.

Georges Daniels

De eucharistieviering met de wijding vond plaats in een overvolle Sint-Joriskerk. Op het koor waren 20 priesters en diakens aanwezig om dit feestelijk gebeuren te ondersteunen. Het Amarylliskoor zorgde voor een prachtige muzikale omlijsting. Buiten zijn taak als godsdienstleerkracht in het Technicum in Sint-Truiden zal hij zich nu ook in Alken dagelijks nog meer engageren voor de kerkelijke activiteiten en vieringen in de federatie. Ook zijn echtgenote Ellen Cremers en de kinderen Romy en Sem staan achter de keuze van papa Gert. Vanaf nu kan pastoor E.H. Sandro Moretti sommige taken toebedelen aan een nieuwe verse kracht. Ook de ouders van Gert, José Dujardin en Threzette Meubis uit Stevoort, waren terecht trots.Achteraf nodigde het gemeentebestuur iedereen uit op een receptie in de basisschool. Hier kregen Gert en zijn gezin een warm onthaal van de aanwezigen met de passende felicitaties en geschenken.Burgemeester Marc Penxten en verschillende andere sprekers plaatsten hun dankwoord en spraken woorden van lof voor het engagement van onze nieuwe diaken.

De nieuwe diaken dankte iedereen en riep op tot een fijne samenleving en gemeenschap vormen in vrede en vriendschap. De nieuwe diaken Gert verklaarde dat elke seconde van de viering en het samenzijn achteraf, een aangename beleving was.Een lekker pintje van eigen bodem en de lekkere koffie met broodjes klaargemaakt door de dames van KVLV Terkoest liet iedereen zich smaken.

Volgende tekst werd gekozen door Gert:Want waar er twee of meer in mijn naam samen zijn, daar ben ik in hun midden. (Mt.18-20)(Foto's: Nico Meubis)


Immo

Auto's in de kijker

Jobs in de regio