© GVB

Audit Vlaanderen voert forensische audit bij stad Hamont-Achel

De stad Hamont-Achel ondergaat momenteel een forensische audit van Audit Vlaanderen, waarbij wordt onderzocht of er zich onregelmatigheden hebben voorgedaan in de werking van de organisatie. Dat meldt Stad Hamont-Achel dinsdag in een persbericht.

De stad Hamont-Achel is zelf niet op de hoogte van het onderwerp of de aanleiding van het onderzoek. Audit Vlaanderen geeft immers steevast weinig informatie over de inhoud vrij, zodat het onderzoek niet belemmerd wordt. Zo is het mogelijk dat Audit Vlaanderen zelf - op basis van informatie in de media - beslist heeft tot een onderzoek over te gaan, maar ook een melding van een vermoeden van onregelmatigheid binnen het lokaal bestuur behoort tot de mogelijkheden.

Het volledige onderzoek - inclusief de opmaak van een rapport met daarin de resultaten van de audit - kan enkele maanden in beslag nemen, terwijl de werking van de organisatie voor de inwoners intussen gewoon doorloopt. De stad geeft aan alle vertrouwen te hebben in Audit Vlaanderen en constructief mee te zullen werken aan het onderzoek. Gelet op de publieke dienstverlening die de organisatie biedt, kiest de stad voor een open en transparante communicatie.

Dergelijk onderzoek behoort tot de kerntaken van Audit Vlaanderen, een agentschap van de Vlaamse overheid dat audits uitvoert bij de Vlaamse administratie en lokale besturen.